Tom præstegård blev solgt i tredje omgang

Præstegården i Vester Sottrup er blevet solgt for 1,9 millioner kroner med overtagelse 1. marts. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen

Tom præstegård blev solgt i tredje omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to forgæves udbudsrunder er det nu lykkedes Sottrup Menighedsråd at få deres tomme præstegård solgt.

Vester Sottrup: Tredje gang blev lykkens gang for Sottrup Menighedsråd. Deres tomme præstegård er her i begyndelsen af året blevet solgt.

- Det er en ung børnefamilie, der flytter ind. Hun er barnefødt i Vester Sottrup og vender hjem efter nogle år i Sønderborg, fortæller ejendomsmægler Kjeld Faaborg, Estate i Gråsten, der har stået for salget.

Familien har købt den 236 kvadratmeter store præstegård for 1,9 millioner kroner og rykker ind 1. marts. Menighedsrådet havde ellers meldt ud, at den ville have mindst 2,2 millioner kroner.

- Det er en okay pris. 2,2 var i overkanten specielt, når man tænker på, at varmeregningen har været til den store side og boligen lidt større end en almindelig børnefamilie efterspørger. Jeg havde selv tænkt to millioner, siger Kjeld Faaborg, som samtidig oplyser, at køber vil installere en varmepumpe for nedbringe en varmeregning på årligt 40.000 kroner.

Menighedsrådet meldte i august ud, at den ville af med præstegården. Den har stået tom, siden sognepræst Vibeke von Oldenburg flyttede med sin familie i anledning af, at Sottrup og Nybøl Sogne blev slået sammen til ét pastorat.

Præstegården i Vester Sottrup
Blev bygget som præstegård i 1951. Den ligger på en 2.593 kvadratmeter stor grund i udkanten af byen godt 100 meter fra Sottrup Kirke. Menighedsrådet har sat boligen til salg, fordi Haderslev Stift for halvandet år siden besluttet at lægge Nybøl og Sottrup Sogn sammen til ét pastorat, der skulle betjenes af en enkelt præst bosiddende i Nybøl. Indtægten fra et salg tilhører sognet, der kan disponere over pengene til for eksempel bygge nyt. Det er dog ikke aktuelt i Sottrup Sogn, som i maj indviede et nyt sognehus.

Penge går til sognet

Præstegården blev først sat til salg i en budrunde, hvilket skyldes regler for salg af offentlige bygninger. Selvom flere viste interesse, kom der ikke et eneste bud, og det samme gentog sig, da menighedsrådet igangsatte en anden budrunde.

- Siden nullerne har budrunder ikke været så udbredte her i området, så folk bliver typisk lidt berøringsangste. Nogle tænker det er lidt mystisk. Man skal også stille med en bankgaranti, selvom man jo ikke nødvendigvis får det, og det orker man ikke, lyder det fra ejendomsmægleren.

Efter de to mislykkede budrunder fik menighedsrådet grønt lys til at sætte den næsten 70 år gamle præstegård til salg på almindelige vilkår, hvilket altså gav gevinst. Hvor man før kunne byde og håbe, at ingen bød over, blev prisen nu meldt ud til at være fast på 2,2 millioner kroner.

Pengene fra salget tilfalder sognet.

Tom præstegård blev solgt i tredje omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce