To gymnasiepiger vandt med bæredygtig genbrug af tekstil

Cecilie Søndergaard og Maja Holm fik førstepladsen ved at sy frakke af genbrugsstof. Privatfoto

To gymnasiepiger vandt med bæredygtig genbrug af tekstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cecilie Søndergaard og Maja Holm fik sig førstepladsen ved at sy frakke af genbrugsstof.

Sønderjylland: To gymnasieelever fra Teknisk Gymnasium Sønderjylland har netop i Esbjerg vundet regionsdelen af DM i Teknologi og erhvervscase 2018. Her sikrede Cecilie Søndergaard og Maja Holm sig førstepladsen i konkurrencen med deres idé om genbrug af tekstil. Dermed styrer de nu direkte til finalen, hvor fem HTX-hold fra hver sin region skal kæmpe om at vinde hele DM. Det sker på Børsen i København onsdag 26. september.

Cecilie Søndergaard og Maja Holm går til hverdag på det tekniske gymnasium i Aabenraa, men de har begge valgt faget design som tilvalg til deres studieretning BioScience - og designdelen foregår i Sønderborg, så et par dage om ugen pendler de fra Aabenraa.

- BioScience er bl.a. biologi og matematik på højt plan og handler også om de etiske spørgsmål, der knytter sig til brug af for eksempel gensplejsning og udvikling af medicin, fortæller Maja Holm i en pressemeddelelse.

Navn og logo

- I design handler det mere om kreativitet og idérighed, men der er selvfølgelig også en rent faglig og praktisk viden. Vi har bl.a. haft om materialeforståelse. Man skal for eksempel vide noget om de forskellige materialer. For at genbrug af tekstil kan fungere skal fórstoffet ikke krympe mere i forhold til yderstoffet og den slags, siger Cecilie Søndergaard.

Og det var ud fra undervisningen, at de fik idéen med at genbruge stof og syede den frakke, de vandt med.

Op til danmarksmesterskabet skal pigerne ikke bare slappe af og nyde sejren. Der skal arbejdes hårdt med at udvikle virksomhedens navn og logo, ligesom der skal være fuldstændig styr på budget og strammes op på brochuren.

To gymnasiepiger vandt med bæredygtig genbrug af tekstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce