Teleselskab er flyvende: Overskud næsten fordoblet

Ipnordic med Thorben G. Jensen i spidsen bliver ved med at overgå sig selv og 2017 ingen undtagelse. Arkivfoto: Claus Thorsted

Teleselskab er flyvende: Overskud næsten fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods benhård konkurrence præsterer teleselskabet ipnordic i Gråsten endnu en gang et rekordresultat med næsten dobbelt op på overskuddet.

Gråsten: Ipnordic bliver ved med at overgå sig selv, og 2017 er ingen undtagelse.

Overskuddet er vokset fra 11,3 mio. kr. i 2016 til nu 20,2 mio. kr. før skat, hvilket er bedste regnskab nogensinde for den forholdsvis unge virksomhed.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg kan dårligt tillade mig andet. Vi er i et hårdt marked med mange store konkurrenter, hvor det er svært at tjene penge. Jeg tror på, at det går os godt, fordi vi behandler kunderne godt og gør en forskel, siger administrerende direktør Thorben G. Jensen, der sammen med sønnen Charles Ginnerskov ejer og driver ipnordic, der udelukkende leverer telefoni til erhvervslivet.

Resultat er bedre end forventet. En ny EU-lov, der afskaffede ekstra betaling for mobilsnak i udlandet, fik ipnordic til at dæmpe forventningen til 2017. Loven kom rigtig nok til at koste virksomheden penge, da ipnordic i modsætning til mange af sine konkurrenter ikke hævede abonnementsprisen.

- Men det er lykkedes os i mange tilfælde, at få kunderne over på andre serviceydelser og gøre dem til større kunder hos os, ligesom vi har fået andre kunder ind, siger Thorben G. Jensen.

Ipnordic
Fakta
Laver udelukkende telefoni til erhvervsvirksomheder herunder internet, mobiltelefoni og omstillingsanlæg med udgangspunkt i et egenudviklet it-system.Den begyndte i foråret 2011 på et hjemmekontor i Padborg. I dag er der 170-175 ansatte inklusiv datterselskaberne OCTOPUS og Det Gamle Rådhus.

Overskuddet efter skat blev i 2017 på 15,8 mio. kr. mod 8,7 mio. kr. året før. Ti mio. kr. er udbetalt som ekstraordinært udbytte. Egenkapitalen er nu oppe på 25 mio. kr.

Reklamer har virket

Antallet af erhvervskunder er vokset fra 2.500-3.000 i 2016 til nu omkring 3.500. Som måske den eneste i branchen får kunderne hos ipnordic produkterne på prøve, inden de eventuelt køber. Den binder heller ikke nogen med kontrakter og krav, ligesom den tilbyder døgnservice.

Ipnordic har de seneste par år brugt millioner af kroner på udvikling men også på reklamer i aviser og tv. Det har givet flere kunder.

- Det er altid svært at måle, men vi mener, det har været den rigtige hest at satse på. Det er gået så godt, at vi har valgt at fortsætte, siger Thorben G. Jensen.

Forventningen til i år er et resultat på linje med 2017. Hvis det holder stik, vil det være første år uden massiv vækst.

- Træerne vokser ikke ind i himlen. Det ved vi godt. Telepriserne er i stort fald samtidig med, at kunderne forventer at få mere og mere. Desuden kommer flere lande med i EU-loven om fri roaming.

Teleselskab er flyvende: Overskud næsten fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce