Tandslet kæmper videre for bevarelse af købmand

I midten af december var der borgermøde i Sydals Hallen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Tandslet kæmper videre for bevarelse af købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skal støtte op, hvis der i fremtiden skal være en købmand i Tandslet. Søndag er chancen der igen, når initiativtagerne holder åbent hus.

Tandslet: Selvom en bevarelse af købmanden i Tandslet er kommet noget sløjt fra land, har initiativtagerne fortsat masser af kampgejst. Søndag holder de derfor et åbent hus i Bittens bank fra klokken 13 til 15.

- Der vil sidde folk klar fra styregruppen til at besvare spørgsmål. Der vil også være kaffe på kanden, siger Søren B. Elholm, der er formand for Landsbygruppen og en af den seks mands store styregruppe bag projektet.

Tandslets købmand gennem de seneste 11 år Bitten Møller vil gerne gå på efterløn og har forgæves forsøgt at sælge. Det har fået en række lokale borgere med Søren B. Elholm i spidsen til at gå i gang med en redningsplan.

Konkret vil man i Tandslet i øvrigt ligesom man gjorde i Blans, hvor købmanden dermed blev reddet, danne et selskab. Det skal købe butikken, sætte den i stand, lave en større udvidelse og få skaffet en forpagter til butikken, der lejer sig ind.

Arkivfoto: Timo Battefeld
Arkivfoto: Timo Battefeld
Foto: Timo

Mangler meget endnu

Alt i alt skal man bruge mellem 750.000 og en million kroner, hvis bevarelsen skal blive til virkelighed. I begyndelsen af januar var der indsamlet 210.000 kroner.

I midten af december var der borgermøde i Sydals Hallen med omkring 130-140 fremmødte. Her blev der efterfølgende udleveret en formular vedrørende tilsagn til anpartstegning. Konkret koster en anpart 2.500 kroner, men kan også give et mindre beløb til projektet.

Der er også blevet uddelt flyers i postkasserne i Tandslet i juledagene. Tre virksomheder har meldt ud, at de er interesseret i at hjælpe med at bevare købmanden i byen. Der bor 600 mennesker i Tandslet by.

Tandslet kæmper videre for bevarelse af købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce