Stormfuldt kæresteforhold endte i retten

En nu 18-årig mand blev stort stet frifundet for alle anklager. Han blev dog dømt for en del af et voldsforhold mod sin tidligere kæreste. Arkivfoto: Claus Thorsted

Stormfuldt kæresteforhold endte i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en dreng på 16 og en pige på 15 år, der havde et lidt voldsomt kæresteforhold. Sagen endte i retten, hvor den nu unge mand blev frifundet for langt de fleste anklager om vold og for at tvinge pigen til at blive hos sig i moderens hus på Nordals.

Sønderborg: Det var en ulykkelig kærlighedshistorie mellem to unge mennesker, der tirsdag blev rullet op i Retten i Sønderborg. Det handlede om jalousi, besiddertrang og vel også en eller anden form for kærlighed. Mellem en dreng på 16 år og en pige på 14-15 år. Vi skal helt tilbage til januar 2017, da de to var en tur i ungdomsklubben Pitstop i Havnbjerg. Her blev de to uenige, fordi pigen kom til at grine over, at drengen engang fik tæsk eller måtte kysse skosålerne hos en flok andre drenge fra Nordborg. Så drengen slog pigen i brystet, så hun faldt ned fra den sofa, de begge lå og hyggede sig i på Pitstop. Det blev den nu 18-årige mand kendt skyldig i.

Men han blev frifundet for at have sparket hende i brystet - ligesom han blev frifundet for tre andre forhold - og langt alvorligere forhold.

- Det er simpelthen for usikkert, hvad der er sket, sagde retsformand Susanne Beier Lorenzen. Så derfor frifandt domsmandsretten i enighed den unge mand for at have taget halsgreb om pigen to gange og for at have tvunget hende til at blive hos ham i moderens hus udenfor Nordborg. I anklageskriftet stod der, at halsgreb og den ulovlige tvang skulle være sket i en periode fra januar 2017 til august 2017. Det borede forsvarer Lone Adolphsen da også i. For kunne man end ikke huske, om det var sket om vinteren eller om sommeren? Pigen forklarede, at det nok var sket om vinteren og igen en-to måneder senere.

Stadig i kontakt

Den unge mand forklarede, at han en aften ville forhindre pigen i at tage ind til Nordborg for at ryge hash. Pigen forklarede omvendt, at hun ville fra kæresten, fordi han blev ved med at ryge hash.

- Vi kunne ikke længere stole på hinanden. Vi løj for hinanden, sagde den tiltalte, der forklarede, at de tit var uvenner, men altid blev venner igen.

- Jeg valgte at tilgive ham, sagde pigen om, hvorfor hun ikke straks meldte volden på Pitstop til politiet. Men først halvandet år senere.

- Vi har diskuteret hans jalousi, og jeg har været nervøs for, hvad han kunne finde på, sagde pigen, der forklarede, at han faktisk havde taget kvælertag på hende hjemme hos ham engang i 2017. Men den forklaring var altså ikke nok til, at retten kunne være sikre nok til at dømme den 18-årige ekskæreste. Han blev også frifundet for at have vist andre drenge fotos af pigen i undertøj.

De to har løbende haft kontakt med hinanden - både igennem sms, telefonopkald - men også så sent som dagen før retsmødet var de i kontakt.

- Jeg ville gerne høre, hvordan ham havde det med hele situationen, sagde pigen i retten.

Retten udsatte strafudmålingen, fordi der skal laves en personundersøgelse af den unge mand. Derfor får han først straffen for det ene voldsforhold på et senere tidspunkt.

Stormfuldt kæresteforhold endte i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce