Store forventninger til Steen


Store forventninger til Steen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BROAGER: Mindst en tiendeplads i individuel skydning og medalje i holdskydning. Sådan lyder målene fra den kun 17-årige Steen Gottlieb fra Broager Bueskytteklub, som nu tager til sydligere himmelstrøg - Sardinien i Italien - for at deltage ved europamesterskaberne. Han skal skyde individuelt, men også på hold og i begge discipliner skal han skyde fra 18 meters afstand og især holdskydningen kræver præcision.

- Hver skytte har cirka 50 sekunder til at affyre tre pile, så det skal gå stærkt, siger Steen Gottlieb.

I alt vil der cirka være 150 deltagere fra 20 forskellige lande hvoraf cirka 22 er på samme alderstrin som Steen Gottlieb, men det fritager ham ikke fra at have sine mål, og der er da også forventninger, der skal opfyldes.

- Vi er seedet som guldvindere i holdskydningen, og sidste år slog jeg blandt andet en verdensrekord, derfor skulle jeg da i hvert fald gerne nå til kvartfinalerne i den individuelle skydning, siger Steen Gottlieb.

Færre timer

</b>
Steen Gottlieb går i øjeblikket på Sønderborg Handelsskole under Team Danmark. Det vil sige, at han har kun har 23 timers undervisning om ugen og færre lektier, så han kan koncentrere sig mere om skydningen. Men det betyder også, at hans uddannelse tager fire år i stedet for tre.

Bueskytten har i den seneste uges tid været hårdt plaget af mellemørebetændelse, derfor har hans forberedelse til europamesterskaberne ikke været optimal, men han er overbevist om, at det nok skal gå.

Steen Gotlieb har været kvalificeret siden december, så han har fået trænet i vinterens løb. Sidste sommer deltog han i udendørs EM i Thessaloniki i Grækenland, og siden 1997 har han deltaget ved de nordiske mesterskaber, så han ved, hvordan det foregår ved store stævner.

For at han kan komme til Sardinien har Steen Gottlieb fået økonomisk støtte fra Korps Consulairi, Lions Club Broager Gråsten og Sønderborg Handelsskole, og det bliver ikke spildt.

- Det bliver et meget hårdt og stramt program dernede. Vi er der i en uge, men vi skal skyde hver dag. Vi får ikke set meget kultur nogen af de steder, vi er. Det bliver skydning og så tilbage til hotellet og sove, siger Steen Gottlieb.

Store forventninger til Steen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce