Statsborgerskab skal fejres med håndtryk på rådhuset

Et afsluttende håndtryk indgår også i grundlovsceremonien. Modelfoto

Statsborgerskab skal fejres med håndtryk på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra efteråret skal byrådssalen to gange årligt danne rammen om en grundlovsceremoni for udlændinge, der får dansk statsborgerskab. Kommunalpolitikerne er enige om at gøre det til en festdag, men debatten fik dog en lidt krads tone.

Sønderborg: Som følge af den nye aftale om indfødsret indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, skal Sønderborg Kommune til at holde grundlovsceremoni for ansøgere om dansk indfødsret mindst to gange årligt. Ceremonien skal afholdes første gang i efteråret 2019.

- Det er meget på sin plads med sådan en ceremoni set i lyset af de seneste uroligheder. Det er en kæmpe gave at få et dansk statsborgerskab, og jeg vil gerne høre, om det bliver muligt for pårørende og eventuelt pressen at overvære, spurgte Daniel Staugaard (V).

- Ja, det gør det, svarede borgmester Erik Lauritzen(S) kort, men følte sig også provokeret af Staugaards formulering med urolighederne i København i kølvandet på demonstrationer udført af islamkritikeren Rasmus Paludan. Den provokation delte borgmesteren med partifællen Helge Larsen(S):

- Det er helt utilstedeligt at generalisere på den måde. De uroligheder har intet med det her at gøre. I øvrigt er formuleringerne omkring det krævede håndtryk under ceremonien symbolpolitik af værste skuffe.

Jeg møder folk, der har knoklet, for at få et dansk statsborgerskab. Lad os gøre det til en festdag for dem.
Didde Lauritzen(S)

Gør det til en fest

Peter Hansen manede til besindighed:

- Skal vi nu ikke lade folketingets politikere om den debat og så være enige om, at gøre ceremonierne til festdage.

Kommunens direktionen har anbefalet, at ceremonierne holdes i byrådssalen på rådhuset i Sønderborg med Borgerservice som ansvarlig for gennemførelsen. Borgmesteren repræsenterer byrådet ved ceremonierne eller i hans fravær viceborgmester Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti) eller 2. viceborgmester Stefan Lydal (DF). Det kan dog også være en embedsmand.

Når ansøgeren om dansk statsborgerskab har underskrevet en blanket, skal en eller flere repræsentanter for byrådet udveksle et håndtryk med ansøgeren uden handske håndflade mod håndflade for at højtideligholde og helt konkret markere det øjeblik i ansøgerens liv, hvor vedkommende bliver dansk statsborger.

Første ceremoni bliver i efteråret 2019.

Statsborgerskab skal fejres med håndtryk på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce