Sønderjysk verdenskrigsfilm vinder amerikanske priser

Skuespillerne Thure Lindhardt, Rosalinde Mynster og Tom Wlaschiha sammen med den lokale skuespiller Aksel Sass Homann ved Havnbjerg Mølle. Arkivfoto: Timo Battefeld

Sønderjysk verdenskrigsfilm vinder amerikanske priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storfilmen 'I Krig & Kærlighed' har vundet to priser på filmfestivalen Santa Barbara International Film Festival.

Sønderjylland: Den danske storfilm 'I Krig & Kærlighed' har vundet Publikumsprisen og prisen for Bedste Nordiske Film ved filmfestivalen Santa Barbara International Film Festival. Juryen siger om valget af Bedste Nordiske Film:

'Detaljerig historie om krigens smerte. Meget uforudsigelig, meget original. Fantastisk filmet, redigeret og skuespil.'

I Krig & Kærlighed handler om den sønderjyske soldat Esben under første verdenskrig, og hvordan krigen påvirker hans familie på Als. Filmen er optaget på Als og i Tønder for et år siden af Fridthjof Film. Det er filmselskabets største filmprojekt nogensinde med et budget på 42,5 millioner kroner.

Filmen havde Nordamerikansk premiere på festivalen. På grund af stor efterspørgsel fik den to ekstra visninger, der begge blev udsolgt, og publikum har nu valgt den som den bedste på festivalen.

Vi er stolte over, at filmen har en relevans og betydning også udenfor Danmarks grænser og takker juryen for deres pæne ord og prisen for Bedste Nordiske Film.
Kasper Torsting og Ronnie Fridthjof, Fridthjof Film

En stor ære

Det er instruktør Kasper Torsting og producer Ronnie Fridthjof, der har skrevet manuskriptet til filmen med inspiration fra den sønderjyske roman 'Knacker'.

- Det har været fantastisk at deltage i Santa Barbara International Film Festival og opleve, hvor godt det amerikanske publikum og de professionelle filmfolk har taget imod filmen. Vi er stolte over, at filmen har en relevans og betydning også udenfor Danmarks grænser og takker juryen for deres pæne ord og prisen for Bedste Nordiske Film. Derudover er det en enorm ære, at publikum har valgt vores film som den bedste på festivalen. Det er næsten ikke til at forstå. Det, der glæder os mest, er den anerkendelse det er for vores fantastisk dygtige filmhold og skuespillere på denne film, siger makkerparret.

Santa Barbara International Film Festivaler én af Nordamerikas største filmfestivaler med mere end 90.000 deltagere. Den viser mere end 200 film på de 11 dage, festivalen varer.

I filmen kan man opleve skuespillere som Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Tom Wlaschiha, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen. En af kulisserne til filmen er flyttet fra Sønderborg til oplevelsesparken Universe på Nordals, hvor man i den kommende sæson kan opleve kulissen i parkens nye attraktion om arbejdet med film.

Sønderjysk verdenskrigsfilm vinder amerikanske priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce