Sønderjysk lys-producent præsterer stærkt resultat

Lysproducenten Niko-Servodan i Sønderborg fastholder den flotte indtjening, som den har været garant for de senere år. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sønderjysk lys-producent præsterer stærkt resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niko-Servodan forstår sig på at tjene penge, hvilket Sønderborg-virksomheden viser ingen med 2018-regnskabet.

Sønderborg: Der er grund til store smil hos Niko-Servodan med hovedsæde på Stenager 5 i Sønderborg. For virksomheden, der udvikler og producerer intelligent lysstyring, kom ud af 2018 med et stærkt resultat.

Niko-Servodan A/S fik sidste år et overskud efter skat på 8,8 millioner kroner mod 9,7 millioner kroner i rekordåret 2017, hvilket ledelsen anser for tilfredsstillende. Omsætningen er af konkurrencehensyn ikke offentlig.

Virksomheden blev ligesom mange andre ramt af finanskrisen og balancerede tæt på et underskud i 2013. I 2015 viste virksomheden, at den for alvor var tilbage, hvor den gerne ville være med en firdobling af overskuddet til syv millioner kroner.

En strategi om nem adgang til produkterne samt satsning på udvikling af nye produkter gav pote. Alene i 2018 har virksomheden brugt 12,2 millioner på udviklingsaktiviteter, hvilket er en stigning på 5,8 millioner i forhold til året før, hvor man i øvrigt også skruede op for forskningen.

Niko-Servodan
"Heldet er med den, der har alle fire esser på en hånd." Det var mottoet for elinstallatør Karl Heinz Petersen, der grundlagde automatik-firmaet Sydjysk Servo Spang Sønderborg. Petersens forventning blev indfriet, da han i 1951 fik til opgave at levere automatik til opførelsen af nyt andelsmejeri i Sønderborg.

Ordren blev begyndelsen til en øget vækst, som i 1958 gav grundlag for dannelsen af et aktieselskab under navnet Servodan A/S. Siden har Servodan opnået en dominerende markedsposition inden for kerneområderne lysstyring, anlæg samt salg af elmateriel.

Den 1. november 2008 blev Servodan A/S overtaget af den belgiske familiekoncern Niko Group. Frem til udgangen af 2013 havde den grundlæggerens søn Leif Petersen som administrerende direktør, hvor han gik på pension efter 31 år i firmaet.

Kommet flere ansatte

Niko-Servodan er 100 procent ejet af belgiske Niko Group, som overtog den sønderjyske familieejede virksomhed tilbage i 2008. Hovedbygningen på Stenager blev totalrenoveret i 2016. Dermed blev der bedre plads til medarbejderne, som der den seneste tid er blevet flere af.

Der er i løbet af 2018 ansat flere nye medarbejdere for at understøtte virksomhedens fortsatte vækst, så der ved udgangen af sidste år var der i gennemsnit 69 fuldtidsbeskæftigede. Over de seneste fire år er medarbejderstaben øget med små 20 mand.

Niko-Servodan er markedsleder i Danmark og opererer på cirka 20 markeder verden over enten via egen distribution eller via forhandlere. Selskabet har en filial i Sverige. Egenkapitalen er i dag oppe på næsten 96 millioner mod 87 millioner i 2017.

Virksomheden forventer et positiv resultatet for 2019. Den er i sagens natur påvirket af aktiviteten indenfor byggesektoren, ligesom antallet af nyopførte og renoverede kontorejendomme påvirker omsætningsmulighederne.

Sønderjysk lys-producent præsterer stærkt resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce