Sønderjysk Pigekor flytter ind på Sønderborg Kaserne

Sønderjysk Pigekor- og Drengekor flytter sammen med Sønderjysk Sangcenter ind på kasernen næste år. Arkivfoto: Timo Battefeld

Sønderjysk Pigekor flytter ind på Sønderborg Kaserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderjysk Sangcenter med Sønderjysk Pige- og Drengekor kan næste år flytte ind på en etage på den tidligere Sønderborg Kaserne.

Sønderborg: Der kommer sang i den tidligere Sønderborg Kaserne, når Sønderjysk Sangcenter sammen med Sønderjysk Pige- og Drengekor med cirka 200 sangere flytter ind på en etage på kasernen. Sønderjysk Sangcenter har adresse på Kastanie Allé, mens korene øver på Sønderborg Musikskole på Skovvej. Ønsket er at samle de to institutioner og give koret mere plads. Byrådet har tidligere sat 7,5 millioner kroner af til et nyt sang- og dansecenter for Sønderjysk Pigekor samt Sønderjyllands Danseakademi.

- Det er derfor en midlertidig løsning. Jeg er glad for, at der rykker aktiviteter ind på kasernen, der giver lys i vinduerne. Sangcentret har ikke plads nok, og der er bred politisk ønske om at finde løsning på det sammen med balletskolen, som heller ikke har ordentlige faciliteter. Vi vil skabe gode rammer ved at give dem et sted, og har derfor afsat 7,5 millioner. Indtil vi finder ud af, hvor de skal hen, så bliver sangcentret på kasernen, siger Stephan Kleinschmidt (SP), der er formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

Sønderborg Kommune har sat den tidligere kaserne til salg, mens bygningen hvor pigekoret skal flytte ind ikke er til salg. Den vil kommunen beholde.

Flytning
Der er indhentet et prisoverslag på 750.000 kroner for at istandsætte lokalerne på kasernen. Der skal nu indhentes tilbud. Pengene finansieres fra puljen, der er afsat til Sønderborg Kaserne.Driftsudgifterne tages fra de 450.000 kroner, som er afsat i driftsbudgettet i forbindelse med den planlagte flytning af sangcenter og balletskole til kasernen.

Sangens eget hus

Sangcenter og kor skal flytte ind på fjerde sal i den hovedbygning, der ligger tættest på det nye kollegie. Der er cirka 900 kvadratmeter på etagen, som består af en række mindre rum samt en større sal. Etagen skal renoveres for 750.000 kroner. Der skal laves handicaptoilet samt brydes en væg ned og males. Det er planen, at sangcenter og pigekor kan flytte ind efter nytår. Her skal de blive i to-tre år, indtil planen om et sang- og dansecenter kan realiseres.

Det glæder Mette Rasmussen, der er leder af sangcentret samt chefdirigent i pigekoret.

- Det er svært at få armene ned, da vi i lang tid har arbejdet på en løsning. Det er fuldstændig fantastik at få plads og kunne råde over sine egne lokaler, hvor der ikke skal andre ind efter korene. Det gør det meget mere fleksibelt at lave en prøveplan. Det giver mere ro. Det er ikke kun pige- og drengekoret men også sangcentret, som kan holde voksenkordage. Det giver en synergieffekt. Og så ser jeg det som en blåstempling af projektet, at kommunen vil bygge et hus til os, siger Mette Rasmussen.

I udvalget for kultur, idræt, handel og turisme stemte Socialdemokraterne og Slesvigsk Parti for planen, mens Jans Rytkjær Callesen (DF) stente nej, da han går ind for, at hele kasernen skal sælges. Thomas Worm Larsen (V) stemte også nej.

Sønderjysk Pigekor flytter ind på Sønderborg Kaserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce