Sønderborg vil være Årets Friluftskommune

Gendarmstien er et af de kendte naturattraktioner i Sønderborg Kommune. Arkivfoto: Claus Thorsted.

Sønderborg vil være Årets Friluftskommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsudvalget har netop godkendt en ansøgning om at blive Årets Friluftskommune 2018. Vinderen annonceres i september.

Sønderborg: Den kommune, der har gjort - og gør - en ekstra indsats for at fremme friluftslivet. Det er en titel, Sønderborg Kommune gerne vil have fat i.

Det er Årets Friluftskommune 2018, det drejer sig om, og ansøgningen til Friluftsrådet, som står bag kåringen, er tirsdag blevet godkendt på Sundhedsudvalgets møde.

Formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen (S), mener, at der er potentiale i titlen.

- Vi gør det ikke bare for at gøre det. Det er et lag i den virkelig fortælling om Sønderborg, og det er med til at sælge vores område, siger Helge Larsen (S).

I 2017 var Sønderborg Årets Ungdomskommune, og det er i den forbindelse, at ansøgningen om at blive Årets Friluftskommune kom på banen. Temaet for i år er nemlig "Friluftsliv for børn og unge", og ifølge Helge Larsen har 2017-titlen som Årets Ungdomskommune rustet dem godt til at ansøge.

Et af de fremtidige projekter, som er med i ansøgning, er udviklingen af området ved Kær Vestermark.

Lige udenfor døren

Med titlen følger skilte, presse og promovering, som Friluftsrådet sørger for. Skiltene kan placeres ved kommunegrænser og ved udvalgte attraktioner, og Helge Larsen er sikker på, at der følger øget opmærksomhed med titlen.

Både turister der leder efter børnevenlige feriedestinationer, men også borgere i Sønderborg Kommune, der kan blive mindet om de mange friluftsmuligheder, som er i området.

- Når ting bliver italesat, så bliver de mere interessante, og så husker vi det. Vi har alle vores vaner og rytmer, men sådan noget som den titel kan få folk til at se, at vi har alle de her muligheder lige udenfor døren, siger Helge Larsen.

Sønderborg dystede også om titlen i 2014, men den vandt Tårnby Kommune.

Vinderen af Årets Friluftskommune 2018 bliver kåret i september.

Sønderborg vil være Årets Friluftskommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce