Sønderborg sender trafikalt opråb til Christiansborg

Sønderborgmotorvejen er den største infrastrukturelle indsprøjtning Sønderborg har fået, påpegede Peter Hansen(V) under byrådsdebatten. Arkivfoto: Timo Battefeld

Sønderborg sender trafikalt opråb til Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En blanding af valgkamp og utilfredshed med regeringens og DF's infrastrukturplan "Aftale om sammenhængende Danmark" prægede en god del af onsdagens byrådsdebat. Sønderborg sender opråb fra Sønderjylland.

Sønderborg: - Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan lave sådan en aftale uden at nævne vores område. Der er jo ikke en gang tænkt en tosporet togstrækning ind ned gennem Sønderjylland, lød det fra borgmester Erik Lauritzen(S), da byrådet onsdag aften talte om et udspil om en fremtidig infrastruktur for hele Danmark præsenteret af regeringen og DF midt i marts.

Borgmesteren fik opbakning fra Venstres Peter Hansen:

- Jeg er også skuffet over planen. Derfor er det vigtigt, at vi står sammen om, hvad vi vil her og gør politikerne opmærksomme på det. Vi kan jo se, hvad motorvejen har betydet. Det er den største infrastrukturelle indsprøjtning nogensinde Sønderborg har fået.

En god infrastruktur er forudsætningen for succes. Vi har store investeringer på 25 mio. kroner årligt de kommende seks til otte år.
Formand for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen (Slesvigsk Parti)

Lidt valgkamp

Jan R. Callesen (DF), der som bekendt også er valgt til folketinget, slog over i en mindre valgkamp:

- Jeg håber på et blåt flertal efter valget, for så kan jeg love, at der kommer 25 mio. kroner til den forundersøgelse omkring Als-Fyn Broen. Den er nævnt i aftalen, lød det fra Callesen, som fik svar på tiltale:

- Valgkampen er nok rykket ind i byrådssalen, men jeg vil da bede dig, Jan, om at tage dine dygtige kolleger i hånden og først skaffe de 10 mio. kroner til opgradering af togstationen, som blev lovet og afsat efter valget i 2015, sagde Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti).

Venstres Tage Petersen påpegede også nødvendigheden af at se på de nære trafikale problemstillinger:

- Omfartsvejen fra Alssundbroen og til Madeskov må have en høj prioritet. Lige ledes strækningen fra Guderup til Nordborg.

Store investeringer

Formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen (Slesvigsk Parti) havde ros til forvaltningen for en god gennemarbejdet og forståelig rapport, hvor der peges på de udfordringer og ønsker Sønderborgområdet har.

- En god infrastruktur er forudsætningen for succes. Vi har store investeringer på 25 mio. kroner årligt de kommende seks til otte år til blandt andet udbygningen af lufthavnen og ferieresort på Nordals, sagde han.

Utilfredsheden med "Aftale om et sammenhængende Danmark - Investeringsplan 2030" har udløst et brev sendt til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet sammen med Sønderborg Kommunes egen rapport.

Udgangspunktet for rapporten er blandt andet, at trafiktællinger i Sønderborg Kommune viser en generel stigning i trafikken i området. Det er en udvikling som Sønderborg Kommune forventer bliver forstærket i de kommende år.

Sønderborg sender trafikalt opråb til Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce