Sønderborg og Flensborg er klar til stor havefest

Et muntert borgmestertriumvirat Erik Lauritzen, Sønderborg, Simone Lange, Flensborg, og Thomas Andresen, Aabenraa, glæder sig over, det alligevel lykkedes at få en aftale om et grænseoverskridende Landesgartenschau med start i 2020. Foto: Martin Ziemer, Flensborg AvisErik Lauritzen, Sønderborg, Simone Lange, Flensborg, og Thomas Andresen, Aabenraa, har arbejdet sammen om at skabe Landesgartenschau 2020. Arkivfoto: Martin Ziemer, Flensborg Avis

Sønderborg og Flensborg er klar til stor havefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i Sønderborg og Flensborg har denne uge sagt ja til at være en del af Landesgartenschau 2020. Aabenraa tog dagsordenpunktet af i sidste øjeblik.

Sønderjylland-Slesvig: I denne uge har politikere i Sønderborg og Flensborg kigget på udkastet til det grænseoverskridende Landesgartenschau med navnet "Ruter til en fælles natur- og kulturoplevelse i grænseregionen". I begge byer sagde henholdsvis udvalget for kultur, idræt, handel og turisme og udvalget for miljø, planlægning og byudvikling ja til at arbejde videre med projektet samt den økonomiske ramme.

I Aabenraa Kommune skulle planudvalget for land og by også have taget stilling til projektet denne uge. Men dagsordenpunktet blev ifølge Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) 'pillet af i sidste sekund'.

- Det blev pillet af af den årsag, at der har hersket lidt tvivl om beløbsstørrelsen for at være en del af det her. Derfor afventer jeg lige nu en tilbagemelding om de økonomiske aspekter fra Flensborg, siger Thomas Andresen.

Ifølge dagsordenpunkterne i Flensborg og Sønderborg er de tre byers udgift 209.000 euro, mens der forventes, at resten af de i alt 2,5 millioner euro for Landesgartenschau 2020 i Sønderborg, Aabenraa og Flensborg kommer som tilskud fra Interreg. Ifølge oplægget skal pengene findes fra anden side, hvis der skulle opstå yderligere omkostninger.

- Vi er positivt indstillet, i hvert fald fra min side. Byrådet mangler at få introduktionen for at få politisk ejerskab. De fleste tænker tulipaner på marker, men det er slet ikke det, det handler om. Derfor skal vi have den rigtige proces, så vi ved, hvad vi siger ja til. Der hvor jeg bliver i tvivl, er hvad koster det så koster. Det skal vi være helt skarp på hvilke beløb, det handler om, siger Thomas Andresen.

Ingen kolde fødder

De tre kommuner har arbejdet sammen om at få udarbejdet projektoplægget.

Har I fået kolde fødder med hensyn til projektet?

- Nej, vi har ikke fået kolde fødder. Men det er klart, hvis der pludselig er tale om meget store beløb, så er det noget andet. Princippet og grundlaget er spændende, og jeg kan sagtens se os i projektet, men vi skal holde det op mod de økonomiske aspekter, siger Thomas Andresen.

Kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt (SP) i Sønderborg er overrasket over forløbet i Aabenraa.

- Det kommer uventet for mig. Men jeg er sikker på, at der ikke er slinger i valsen. Aabenraa har været med hele vejen igennem. Hvis det bare handler om, at de ønsker klarhed, så er jeg ret fortrøstningsfuld. Alt andet ville være underligt, siger Stephan Kleinschmidt.

Thomas Andresen forventer, at udvalget for land og by tager sagen op igen, når spørgsmålet om økonomien er besvaret.

Sønderborg og Flensborg er klar til stor havefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce