Sønderborg-advokat skal forsvare mistænkt storsvindler

Advokaten Nima Nabipour med rødder i Sønderborg skal forsvare den 64-årige storsvindler. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sønderborg-advokat skal forsvare mistænkt storsvindler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat Nima Nabipour fra Sønderborg er forsvarer for den 64-årige kvinde, som politiet efterlyser for mistænkt svindel i Socialstyrelsen for omkring 111 millioner kroner.

Sønderborg: Den sønderborgske advokat Nima Nabipour er blevet udnævnt som forsvarer for Anna Britta Troelsgaard Nielsen, som politiet efterlyser internationalt for underslæb i Socialstyrelsen.

- Jeg er i kontakt med min klient. Jeg er jo hendes advokat, siger Nima Nabipour.

På grund af tavshedspligt vil han ikke fortælle, hvor hans klient befinder sig, eller hvordan hun forholder sig til situationen.

Svindel-sagen kort
Den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen blev politianmeldt 25. september og mistænkt for groft underslæb på cirka 111 millioner kroner i Socialstyrelsen. Dagen efter blev hun suspenderet fra sit job som afdelingsleder i Socialstyrelsen.Tirsdag den 9. oktober indviede børne- og socialminister Mai Mercado (K) offentligheden i sagen på et pressemøde.

Det er uvist, hvornår den mistænkte sidst er set. Men 30. september valgte en dommer i Odense at varetægtsfængsle hende in absentia - altså uden at hovedpersonen selv var til stede.

I 16 år, fra 2002 til 2018, lykkedes det angiveligt kvinden at trække de mange millioner ud af Børne- og Socialministeriet ved at tage fra satspuljemidlerne. Det skal være sket via 274 overførsler til egne konti.

Rødder i Sønderborg

Nima Nabipour er opvokset i Sønderborg og bor i dag i København, hvor han gør karriere som advokat.

På sit CV har han blandt andet forsvaret den terrorsigtede pige i Kundby-sagen og vundet Bilka-sagen, hvor en ung mand blev afskediget for at have deltaget i en debat om islam.

Den 1. august i år startede han egen praksis i København med navnet Nima N. Advokatfirma og forlod CPH Lex Advokater, som han har arbejdet for i en årrække.

Nima Nabipour er født i Iran og kom som treårig til Danmark i 1985 som flygtning, hvor familien slog sig ned i Sønderborg.

I et interview til JydskeVestkysten i juni i år fortalte Nima Nabipour følgende om sit arbejde som forsvarer:

- Jeg har ikke sagt nej til en sag endnu, og jeg er på 24-7.

Svindel i 16 år

Det var børne- og socialminister Mai Mercado (K), der tidligere på ugen på et pressemøde indviede offentligheden i sagen.

Den mistænkte har bopæl i Hvidovre og var frem til afsløringen afdelingsleder i Socialstyrelsen.

Mellem 2002 til 2018 lykkedes det angiveligt kvinden at trække omkring 111 millioner kroner ud af Børne- og Socialministeriet ved at tage fra satspuljemidlerne.

Sønderborg-advokat skal forsvare mistænkt storsvindler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce