Sønderborg Sygehus rammes af lockout

Medicinsk modtagelse er som alle andre afdelinger på Sønderborg Sygehus nu på vej ind i en storkonflikt. De ansatte bliver lockoutet fra 10. april, men det betyder ikke, at alle anatte skal blive væk. Nogle skal blive tilbage for at tage sig af et nødberedskab. Arkivfoto: Timo Battefeld

Sønderborg Sygehus rammes af lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort set alle afdelinger på Sønderborg Sygehus vil blive berørt af en storkonflikt, hvis den kommer. HR-chefen og de faglige organisationer arbejder nu på en plan for nødberedskabet.

Sønderborg: Alle faggrupper på Sønderborg Sygehus vil blive omfattet af lockout, hvis det ikke lykkes forligsinstitutionen at mægle mellem fagforeningerne og Dansk Regioner inden 10 april.

Det har skabt travlhed i HR-afdelingen på Sygehus Sønderjylland, der nu er i gang med at registrere, hvor mange af de omkring 1100 ansatte på Sønderborg Sygehus, der er medlem af fagforeningerne.

Mandag meldte Danske Regioner ud, at op mod 80.000 regionalt ansatte bliver ramt af lockout fra 10. april, såfremt forhandlingerne om en ny overenskomst ikke når i mål forinden.

- Det betyder ikke, at sygehuset lukker ned. Vi er forpligtet til at holde gang i et nødberedskab. Al udredning og behandling, der efter lægernes skøn er livsvigtig og uopsættelig, vil selvfølgelig blive gennemført, fortæller Thorkild Christiansen, HR-chef på Sygehus Sønderjylland.

Patienter, som lider af kræft, vil derfor fortsat blive udredt og tilbudt behandling. Nyrepatienter vil komme i dialyse, og akutlægebilen vil rykke ud. Bioanalytikerne vil også stadig tage blodprøver af akutte patienter, som vil blive opereret og behandlet, hvis det skønnes, at en udsættelse risikerer at give dem skader på førlighed eller helbred.

Men alle planlagte operationer og behandlinger aflyses. Sønderborg Sygehus har i modsætning til Aabenraa Sygehus en stor andel af ambulante, planlagte operationer.

Optrapning
Først varslede fagforeningerne, at følgende medlemmer på Sønderborg Sygehus vil strejke fra 4. april:

Social- og sundhedspersonale på Sterilcentralen

Lægesekretærer i jordmodercenter

Bedøvelseslæger på operationsgange, og radiologer i røntgenafdelingen.

Sygeplejerske på afdelingerne Øjensygdomme, Dagkirurgi og Øre-Næse-Halskirurgi.

Herefter svarede Danske Regioner igen med at varsle lockout af alle ansatte på Sønderborg Sygehus, bortset fra en lille forskningsafdeling med få ansatte.

Til at holde gang i et nødberedskab vil Sygehus Sønderjylland udvælge ansatte, der ikke er medlem af en fagforening. Om nødvendigt vil de blive suppleret af kolleger, der er medlemmer.

Hvor mange personer, sygehuset i alt skal bruge til et nødberedskab, forventer Thorkild Christiansen at have overblik over i løbet af næste uge.

Man venter ifølge sygehusets lægefaglige direktør Bjarne Dahler-Eriksen på, at konfliktens parter på landsplan lægger den overordnede ramme for et nødberedskab.

- Vi ved heller ikke endnu, hvordan lockouten rammer ansatte, der både arbejder i Sønderborg og Aabenraa, forklarer han.

Sønderborg Sygehus rammes af lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce