Sønderborg Station får en ansigtsløftning

Visualiseringen viser et forslag til en eventuelt kommende stationsbygning i Sønderborg. I første omgang er det dog alene de eksisterende faciliteter, der får en makeover. 

Sønderborg Station får en ansigtsløftning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil bruge 900.000 kroner på at renovere banegårdens toiletbygning, der bliver forsynet med et handicaptoilet.

Sønderborg: Det skal være mere attraktivt at rejse til og fra Sønderborg med tog. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune besluttet at renovere banegårdens toiletbygning og forsyne den med handicaptoilet.

Den tidligere stationsbygning blev revet ned i 2004, og siden har stationen bestået af perronen, p-pladsen og en lille toiletbygning. I budgettet for 2012-2015 blev der afsat 0,9 mio. kroner til forskellige tiltag, som skulle give togstationen et løft, og nu ønsker Teknik- og Miljøudvalget at gøre alvor af sagen.

- Den del af stationen, som kommunen ejer, har vi besluttet at give et løft. Vi vil gerne have flere til at rejse med tog, fordi det matcher vores grønne tankegang, og så er en attraktiv station en del af rejseoplevelsen. Generelt trænger stationen til et løft, så udtrykket bedre matcher oplevelsen af det moderne Sønderborg, som i disse år rejser sig på begge sider af Alssund, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse.

Projektet indeholdt oprindelig renovering af toiletbygningen, renovering af trappen til Dybbølgade og ny belysning på den, nye træer og anden beplantning på p-pladsen, cykelstativer til 40 cykler, indhegning af affaldscontaineren, pullerter på steder hvor biler ikke må holde samt nye striber omkring bus- og p-holdepladser.

Flere planer

- Men vi har nu valgt at prioritere toiletbygningen og etablering af et handicaptoilet. Så må vi se, hvor langt vi når med de andre ting inden for rammen på 0,9 mio. kroner, siger Aase Nyegaard

- På længere sigt vil vi gerne markere indgangen til stationen med en moderne stationsbygning, som i højere grad markerer og profilerer stationen og giver de rejsende et bedre, mere moderne førstehåndsindtryk af Sønderborg. Det er dog noget, vi er nødt til at vente med og se, om vi kan få ind i de kommende års budgetter, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Sønderborg Station får en ansigtsløftning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce