Sønderborg Fællesfond vil give billige lån til lokalområder

Anders Brandt - tidligere byrådsmedlem i Sønderborg for Enhedslisten - bor i Hundslev og er initiativtager til Sønderborg Fællesfond. Arkivfoto: Henrik Rath

Sønderborg Fællesfond vil give billige lån til lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nonprofit forening med formålet at låne penge til lokale projekter har stiftende generalforsamling 27. maj.

Sønderborg: Man har set flere eksempler den senere tid. Købmanden i Blans og købmanden i Tandslet - projekter, hvor lokalbefolkningen tager initiativ til at videreføre vigtige aktiver eller måske skabe noget nyt.

- Det kan være mange ting, som samler lokalsamfundet, men kan være svære at finde penge til. Det er hjerteblodet i den slags sager vi med Sønderborg Fællesfond gerne vil kunne støtte økonomisk, forklarer initiativtager Anders Brandt i Hundslev.

Han sad i sidste periode i byrådet for Enhedslisten og brænder for arbejdet i landdistrikterne. Med den erfaring har han søgt og fået støtte fra Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje.

- Mange lokale initiativer udfordres af dårlige lånemuligheder. Med en lokal fællesejet finansieringsfond kan borgere sammen rejse penge til at skabe udvikling frem for afvikling i deres lokalområde, siger Anders Brandt om sit initiativ.

Ingen profit

Der er stiftende generalforsamling 27. maj kl. 17.00 i lokale 301 på Alsion med et efterfølgende informationsmøde 6. juni kl. 17.00.

- Alle interesserede er velkomne. Det er tale om en fond, som ikke skal give afkast til medlemmerne, så renten bliver lav. Samtidig giver det en større økonomisk sikkerhed, fordi pengene ligger i en forening og kan cirkulere i lokalsamfundet, supplerer Anders Brandt og nævner også køb af ejendomme som en mulighed med fondens midler.

Pengene skal komme i en kombination af indskud, hvor 2500 kr. er nævnt samt et kontingent og søgning hos fonde og andre mulige bidragydere.

Hvis man er interesseret i at komme til den stiftende generalforsamling modtager Anders Brandt meget gerne en tilmelding på mailen: anders@hundslev.dk

Sønderborg Fællesfond vil give billige lån til lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce