Sociale bedragere skal betale næsten syv millioner kroner tilbage

Bedragerigruppen har i 2017 hentet et rekordbeløb på knap 6,8 millioner kroner ud af sociale snyderes lommer. I 2018 opnormeres enheden fra tre til fire ansatte. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Sociale bedragere skal betale næsten syv millioner kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderborg Kommunes Bedragerigruppe har i 2017 hentet et rekordbeløb på 6,8 millioner kroner ud af lommerne på folk, der uberettiget har modtaget sociale ydelser.

Sønderborg: I næste måned er Sønderborg Kommunes Bedragerigruppe klar med årsrapporten for arbejdet i 2017 med at hente penge tilbage fra sociale snydere. Men opgørelsen for det netop afsluttede år er lavet og viser, at gruppen med tre ansatte har bedt om tilbagebetalinger på næsten 6,8 millioner kroner fra borgere, som har modtaget sociale ydelser, de ikke har ret til. Det er over halvanden million kroner mere end i 2016. Beløbet har siden 2014 ligget på mellem fire og godt fem millioner kroner.

- Sidste års resultat er mere, end vi har kunnet inddrive tidligere og dækker over store udsving i beløb. Men en stor del er kontanthjælpsmodtagere, som får enkeltydelser, de ikke har ret til, forklarer Bedragerigruppens leder, Leif Albrechtsen.

Der er groft sagt to grupper af sociale bedragere. Den ene er dem, som er ganske bevidste om, at de får ydelser, som de ikke har ret til. Og så er der dem, som ikke rigtig er klar over, at de snyder, men tror de har ret til de sociale ydelser, fordi de ikke kender reglerne. Nogle er således heller ikke klar over, at man godt kan blive vurderet som samlevende, selv om man har hver sin adresse.

Bedragerigruppen
Har du kendskab til eller mistanke om socialt bedrageri, kan du anonymt indgive dine oplysninger til Sønderborg Kommune.Du skal ringe på 88 72 51 39 eller skrive til lalb@sonderborg.dk

Du er også velkommen til at kontakte medarbejderne i Bedragerigruppen for yderligere oplysninger.

Borgertip og registerhjælp

Bedragerigruppen, som har eksisteret siden 1999, arbejder i dag primært ved at samkøre registre fra blandt andet Udbetaling Danmark. Men det har i en årrække også været muligt for borgere at tippe gruppen om mistanke om socialt snyd via telefon eller kommunens hjemmeside. Det kan også ske anonymt.

- De fleste giver os et tip anonymt, men vi får efterhånden også mange spor intern fra egne folk og sammenkære oplysninger fra forskellige registre, siger Leif Albrechtsen, som snart kan gå i gang med at søge endnu en medarbejder, så der snart er fire i Bedragerigruppen.

Det bevidste eller ubevidste snyderi drejer sig typisk om områder som boligydelse, boligsikring, økonomisk friplads, børnetilskud, sygedagpenge, kontanthjælp, uddannelsesydelse og underholdsbidrag. Kontanthjælp tegner sig for den største part.

Sociale bedragere skal betale næsten syv millioner kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce