Slut med huller i behandlingsforløb

Sønderborg Sygehus' profil som stedet, hvor borgerne med kroniske sygdomme kan få hjælp, skal udbygges. Sønderborg Kommune og Region Syddanmark vil arbejde sammen flere fælles projekter. Foto: Scanpix

Slut med huller i behandlingsforløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Region Syddanmark skal sikre blandt andet kroniske patienter, døende og demente et mere gnidningsfrit behandlingsforløb.

Sønderborg: Om fem år vil kroniske lungepatienter ikke få åndenød ved tanken om, hvem de skal henvende sig til, når det kniber at række vejret: Den praktiserende læge, sygehuset eller kommunens sundhedscenter?

For om fem år vil grænserne være udvisket. Der vil ikke være huller, patienter risikerer at falde i, når de bliver udskrevet fra sygehuset til videre genoptræning hos kommunen, og der vil være fælles sundhedsprojekter, hvor medarbejderne er ansat både af sygehuset og kommunen.

Sådan forestiller i hvert fald formanden for Sønderborg Kommunens sundhedsudvalg, Helge Larsen, resultatet af den samarbejdsaftale, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune er på vej til at underskrive.

- Før var der risiko for, at det regionale system tænkte på, hvad der var mest praktisk for dem - og vi gjorde det samme. Det var ikke nødvendigvis det bedste for borgeren, forklarer Helge Larsen (S).

Nu forpligter region og kommune sig til at udvikle bedre forløb for blandt andet demente, borgere med flere lidelser, udsatte, sindslidende og personer på kanten af arbejdsmarkedet.

Før var der risiko for, at det regionale system tænkte på, hvad der var mest praktisk for dem - og vi gjorde det samme. Det var ikke nødvendigvis det bedste for borgeren.
Helge Larsen (S), formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune

Høje forventninger

I Tønder har et lignende samarbejde ført til, at der igen kommer patienter i sengene på Tønder Sygehus. Nu tilhører sengene bare Tønder Kommune, der har indrettet plejehjemsafsnit for korttidspatienter i sygehuset.

- Det er meget svært at være konkret nu, men vi forventer os meget af samarbejdet med Sønderborg Kommune. Vi har høje forventninger, siger administrerende direktør for Sygehus Sønderjylland, Peter Fosgrau.

I samarbejde med de praktiserende læger kan der også skabes bedre muligheder for at tidligt at opspore sygdom. Sidst, men ikke mindst, skal regionsrådspolitikere samarbejde med byrådsmedlemmer om at Sønderborg Sygehus' profil som specialsygehus.

Det forventer koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espensen, sig meget af:

-Politikerne kan komme med nye ideer og italesætte barrierer, som f. eks at to myndighedsområder ikke kan kigge med i hinandens systemer. Dernæst kan vi få politisk bevågenhed på området. Det kan give finansielle muligheder, vurderer han.

Slut med huller i behandlingsforløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce