Skoleleder har sagt op: Kroppen sagde stop

Andrea Schütz Steffensen har sagt farvel til Ahlmann-Skolen, der går til og med 6. klasse. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Skoleleder har sagt op: Kroppen sagde stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ahlmann-Skolen i Sønderborg skal igen på jagt efter leder. Andrea Schütz Steffensen er stoppet af helbredsmæssige årsager.

Sønderborg: Arbejdspresset blev for meget for lederen af Ahlmann-Skolen, som derfor har sagt sin stilling op.

- Det er af ren private sundheds- og helbredsmæssige årsager. Jeg var på vej til at blive ramt af stress. Kroppen sendte en række signaler om, at nu skulle jeg passe på, forklarer Andrea Schütz Steffensen og nævner hun blandt andet i periode har haft svært ved at sove.

I to et halvt år har hun været leder af byskolen i Sønderborg. Drømmen om at blive skoleleder fik hende i december 2016 til at kvitte stillingen som projektleder hos Kata Fonden, der udvikler og driver projekter med fokus på læring og innovation.

Hun var inden fonden 14 år på Nydamskolen først som lærer, siden administrativ leder, pædagogisk leder og slutteligt viceskoleleder.

- Familien og andre jeg er tætte med kunne se, at jeg på det seneste ikke var den samme. Det er vemodigt at sige farvel, men man har kun det ene liv, og jeg måtte passe på mig selv, siger Andrea Steffensen.

Jeg var på vej til at blive ramt af stress. Kroppen sendte en række signaler om, at nu skulle jeg passe på
Andrea Schütz Steffensen, Ahlmann-Skolen

Skole med problemer

Ahlmann-Skolen har se senere år været igennem en række lederskift senest ved skoleåret 2015/16, hvor den daværende leder uventet sagde op efter en halvandet år på posten. En overgang var det derfor Frands Christensen, der siddeløbende med sin stilling som leder af Humlehøj Skolen, styrede Ahlmann-Skolen.

Lærerne på Ahlmann-Skolen har døjet med dårligt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk. Det har udløst flere påbud fra Arbejdstilsynet senest i juni 2017 efter et anmeldt besøg. De handlede den gang om vold og trusler om vold fra elever samt høje følelsesmæssige krav.

Situationen var så alvorlig, at skolen den gang fik næsten en kvart million af Beskæftigelsesministeriet til voldsforebyggelse, ligesom den ny ledelse tog hånd om det skrantende arbejdsmiljø. Oveni i det brændte en del af skolen for et år siden og en genopbygning er i gang.

- Jeg tror på Ahlmann-Skolen. Den er på rette vej. Jeg havde det godt der. Gode børn og personale. men hvis jeg var fortsat, så var jeg gået helt ned med stress om nogle år, siger Andrea Schütz Steffensen.

Har fået det bedre

Ahlmann-Skolen har nu sagt farvel til en leder, der aldrig har været bange for at prøve noget nyt.

Som 20-årig drog Andrea Schütz Steffensen fra sin tyske fødeby Bonn til Tenerife for være rejseleder. Her mødte hun sin danske eksmand fra Sønderborg, fik to børn og drev café i syv år.

Hun har også været på Sønderborg Bibliotek og gadeplansmedarbejder, inden hun blev lærer og begyndte at undervise på Nydamskolen.

Andrea Schütz Steffensen har nu været hjemme nogle uger og har det allerede bedre.

- Nu kan jeg sove igen. Jeg er glad og godt på vej.

Hvad fremtiden bringer ved Andrea Schütz Steffensen endnu ikke. Hun er stille og roligt begyndte at tænke tanker vedrørende nyt arbejde.

- Der er mange bolde i luften, men en ting er sikkert. Jeg ønsker ikke et job med højt arbejdspres de næste 15 år.

Michael Torp er blevet konstitueret som ny leder. Han har været projektleder for AULA - erstatningen fra skoleintra - i Sønderborg Kommune samt før det lærer på Humlehøj-Skolen og afdelingsleder i specialklasse på Hørup Centralskole.

Skoleleder har sagt op: Kroppen sagde stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce