Ringridning for 110. gang i Høruphav

Finn Gundersen, formand for Ulkebøl- og Hørup Ringriderforening, er klar til årets ringridning. Foto: Kim Holm

Ringridning for 110. gang i Høruphav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag 30. juni er der for 110. gang ringridning i Høruphav. Ringriderfesten holdes af Ulkebøl- og Hørup Ringriderforening.

Høruphav: Sidste år nåede rytterantallet op på 109, og det tal håber foreningen at overgå i år. Igen i år bliver det den traditionelle ringridning, der lægges vægt på, hvor der vil blive uddelt titler til konge, prins m.m. også til børnene.

- Der er stadig stor opbakning fra de lokale omkring ringridningen i Høruphav og det er både tidligere og nye sponsorer, der støtter op. Derfor er vores udbud af præmier ud over det sædvanlige i år. Der er også mange frivillige, der gerne vil give en hånd. I år har vi også 8 damer siddende og lave alle vore kranse. Der skal laves 12 i alt, så der er noget at gå i gang med - de kan nemlig først laves lige op til, så de holder sig friske, siger Finn Gundersen, formand for Ulkebøl- og Hørup Ringriderforening.

For 2. år holdes der også cykelringridning for børnene. Sidste år deltog der ca. 25 børn og det antal håber foreningen naturligvis at slå i år. Børnene er ikke med i optoget, men dyster kun om ringene i galgerne på pladsen.

Optog

Søndag kl. 11.00 mødes rytterne ved Davidsens Trælast og går mod galgerne på ringriderpladsen, hvor det går løs fra kl. 12.00. Kl. 15.30 begynder Kongeomridningen og årets konge udråbes kl. 17.00.

Navnet Ulkebøl- og Hørup Ringriderforening skyldtes, at der ved foreningens grundlæggelse for 110 år siden, deltog ryttere fra både Ulkebøl og Hørup sogne.

Formanden rider med

For Ringriderforeningens formand Finn Gundersen bliver det en travl sommer, der byder på deltagelse i ikke færre end 27 ringridninger.

Ud af Sønderjyllands 61 ringriderfester er det kun 2-3 Finn Gundersen endnu ikke har deltaget i. I år er det 49. gang, Finn Gundersen deltager i ringridningen i Høruphav.

- Det sociale betyder også rigtig meget. Alle kender næsten alle og jo mere man er af sted jo større bliver sammenholdet. Det handler om at være med for mig, ikke så meget om at få flest ringe. For mig er det en gammel tradition, som har været en fast del af mit liv i mange år. Jeg skal selvfølgelig også ride med igen i år, siger Finn Gundersen, der selv har 4 heste: Codak, Ferlando, Josephine og Jens som alle bruges til ringridning.

Ringridning for 110. gang i Høruphav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce