Rejsegilde for skolebyggeri med eget kraftvarmeværk

Det er et projekt, som bidrager til dagsordenen om bæredygtigt byggeri, sagde direktør for Business College Syd, Bente Esbensen Jensen blandt andet i sin velkomsttale fra første sal og med et skue ud over de mange fremmødte til rejsegildet, hvor der selvfølgelig var øl og ringriderpølser. Foto: Henrik Rath Paulsen

Rejsegilde for skolebyggeri med eget kraftvarmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mommark Handelskostskole under BC Syd har godt fat i både elever og kursister. En hel ny fløj tages i brug til sommer næste år, hvor eget kraftvarmevæk reducerer energiforbruget voldsomt.

Sydals: Et særdeles regnfuldt vejr har gjort det mere end almindeligt besværligt at holde tidsplanen for opførelsen af en helt ny fløj med 24 værelser og fællesrum hos Mommarks Handelskostskole. Men håndværkerne har indhentet det tabte og torsdag eftermiddag, kunne der fejres rejsegilde for ikke blot en ekstra fløj, men samtidig et særligt energirigtigt byggeri. Det omfatter nemlig også eget kraftvarmeværk, som reducerer energiforbruget på hele skolen med det, der svarer til det årlige forbrug hos 65 familier.

Byggeriet er kommet til i en kombination af en tilgang af flere elever og kursister og ønsket om at modernisere overnatningsforholdene i Skovlængen Syd, hvor nogle værelser må nøjes med bad på gangen. Og det er ikke tidssvarende på en moderne handelsskole og kursistejendom.

-  Vi tog hul på tankerne i 2012, og så er det ellers gået stille og roligt frem med skiftende input fra personalet. Det har måske været lidt hårdt med de mange meninger undervejs, men nu står vi her med det, vi kalder business case Mommark. Et projekt som bidrager til dagsordenen om bæredygtigt byggeri, sagde direktør for Business College Syd, Bente Esbensen Jensen blandt andet i sin velkomsttale.

Fløjen skal tages i brug fra august næste år og vil da fremstå i nordisk stil med zink, tegl og træ.

Rejsegilde for skolebyggeri med eget kraftvarmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce