Politiet: Mange narkobilister er unge nydanskere

Foto: Palle Herløv

Politiet: Mange narkobilister er unge nydanskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er mange bilister med en anden etnisk baggrund end dansk, der kører med narkotika i blodet. Det fortæller leder af færdselspolitiet ved Syd- & Sønderjyllands Politi.

Sønderborg: Den seneste tid har patruljer fra Syd- & Sønderjyllands Politi standset en del bilister i Sønderborg-området, der kører med et euforiserende stof i blodet. Ofte er det hash eller amfetamin, og trafikanter påvirket af narkotika er ekstremt farlige. Det er især unge nydanskere, altså bilister med en anden etnisk baggrund end dansk, der kører med et euforiserende stof i blodet. Det kan være hash - eller hårdere stoffer som amfetamin eller kokain.

- Det vi kan se er, at det især er unge mellem 18 og 30 år, vi sigter for narkokørsel. Vi kan også se, at der er rigtig mange unge med en anden etnisk baggrund. Det kan måske skyldes noget kulturelt, at de eventuelt ikke drikker alkohol, siger Knud Reinholdt, der er leder af færdselsafdelingen ved Syd- & Sønderjyllands Politi.

Sent mandag aften væltede en 40-årig mand på sin knallert på Herman Bangs Gade i Sønderborg - uden dog at komme alvorligt til skade. Manden er mistænkt for at køre med både alkohol og narkotika i blodet, og han måtte levere en blodprøve.

En time senere - kort før midnat - blev en 25-årige mand også standset, da han kørte i bil på Ringgade. Han er også mistænkt for narkokørsel, og samme historie var det, da en 31-årig mand blev standset på Augustenborg Landevej ved et-tiden. Han måtte også aflevere en blodprøve, da narkometret slog ud for amfetamin. Blodprøverne vil senere slå fast, om de tre mænd har kørt med narkotika i blodet.

1100 narkobilister

Næsten 1100 bilister blev i 2018 sigtet for at køre med medicin eller narko i blodet i Syd- & Sønderjyllands Politikreds. Det er kun i København, flere sigtes for narkokørsel. Tallet er samtidig en femdobling i forhold til 2013 - altså på dem år. Det er dog vanskeligt at slå fast, om der rent faktisk er flere narkobilister, eller årsagen er, at politiet har fået bedre muligheder for at afsløre narkobilisterne.

- Vi har fået bedre værktøjer - ikke mindst det her narkometer, vi fik i 2013. Det har helt sikkert haft en stor betydning, siger Knud Reinholdt.

i 2019 vil politikredsen iværksætte en kampagne mod narkokørsel, der i dag er et markant større problem end spritkørsel. Der sigtes næsten dobbelt så mange for narkokørsel som spritkørsel.

Politiet: Mange narkobilister er unge nydanskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce