Philippes fantasier skaber godnathistorier på nettet

Philippe Manane ser sig gerne omkring, hvor små ting kan blive til store fortællinger i hans fantasiunivers. Foto: Henrik Rath

Philippes fantasier skaber godnathistorier på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årige Philippe Manane har netop åbnet portalen Godnathistorien.dk. Efter studentereksamen i fjor følte han trang til at bruge sit sabbatår på at realisere sin skrive- og fortællelyst.

Sønderborg: - Når jeg for eksempel går en tur og ser en gammel mand sidde på en bænk, kan jeg godt finde på at digte en historie om ham. Måske er han bare på vej til at handle i Netto, men det kan jo også være en meget mere spændende fortælling bag, forklarer 21-årige Philippe Manane fra Sønderborg.

Han har franske rødder, men er opvokset i Tandslet og Sønderborg, hvor han blev student fra statsskolen sidste år.

- Jeg har altid kunnet lide at fortælle historier, men ikke gjort så meget i at skrive. Da jeg blev student sidste år, besluttede jeg at prøve det af, tilføjer Philippe Manane, som har været tilknyttet Sønderborg Iværksætter Service med sin nye portal.

Faktisk har han tidligere haft et iværksætterprojekt - "Send et kor", hvor sang kunne bestilles. Men nu gælder det fortællerkunsten.

Mine historier handler ikke om Lises første skoledag eller Sørens tur på skadestuen. Det er ikke lærefortællinger på den konkrete måde. Jeg vil hellere finde den sjove eller skæve karakter, måske lade et rumvæsen eller en trold indgå lige som ting og begreber godt kan blive personificeret.
Philippe Manane
Philippe illustrerer også sine godnathistorier.
Philippe illustrerer også sine godnathistorier.

Magi og fantasi

For Philippe handler det mest af alt om at skabe spændende og sjove fortællinger i et univers, hvor fantasien hersker. Målgruppen er børn i alderen omkring fem til 13 år.

- Mine historier handler ikke om Lises første skoledag eller Sørens tur på skadestuen. Det er ikke lærefortællinger på den konkrete måde. Jeg vil hellere finde den sjove eller skæve karakter, måske lade et rumvæsen eller en trold indgå lige som ting og begreber godt kan blive personificeret, forklarer han.

I foråret tog han en måneds tid til Prag for at lade sig inspirere til nye fortællinger.

- Det er de skiftende miljøer, som skaber idéerne. Min historierne er typisk 10-20 minutter lange. Nogle fortsætter i flere afsnit. Jeg finder som regel en overskrift først. Hvis jeg for eksempel har set en krage i et træ, så kunne fortællingen hedde "Kragens Kald".

Andre kan bidrage

Philippe Manane har nu fået hjemmesiden www.Godnathistorien.dk op at køre. Her kan man både læse nogle gratis smagsprøver og købe fortællinger.

- Jeg synes onlinemediet er genialt. Både når man skal have arbejdet med sig rundt omkring og bruge det som læser, siger Manane, som med et computerprogram i øvrigt også illustrerer sine historier selv.

Nu er planen at få hjemmesiden gjort kendt og gerne vokse. Meningen er også, at brugerne selv kan sende deres fortællinger ind og måske optaget på hjemmesiden.

Selv har han planer om at søge ind på et videregående studie efter sommer.

- Jeg vil dog fortsætte med at skrive til hjemmesiden. Men med passionen og ikke af pligt, understreger han.

Læs mere på www.Godnathistorien.dk

Philippes fantasier skaber godnathistorier på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce