Officielt: Tour de France sprinter til Sønderborg

Magnus Cort vinder her en touretape i 2018. Foto: Peter Dejong

Officielt: Tour de France sprinter til Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop officielt på et pressemøde på Københavns Rådhus bekræftet, at verdens største cykelløb kommer til Danmark og Sønderborg.

Så er det officielt. Tour de France kommer til Danmark og dermed Sønderborg i 2021. Her torsdag formiddag kunne Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sammen med kronprins Frederik, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) på Københavns Rådhus bekræfte den historie JydskeVestkysten og flere andre medier onsdag kunne afsløre med det franske medie Europe 1 som kilde: Verdens største cykelløb kommer til Danmark - og dermed også til Sønderborg.

- Vi ser frem til at møde rytterne, fansene - ja, alle. For mig personligt er det en drøm, der går i opfyldelse, siger Lars Løkke Rasmussen. Fredag kommer statministeren sammen med løbsdirektør Christian Prudhomme til Sønderborg for at se byen og området.

- Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem Verdens største cykelløb og verdens største cykelby. I København er der flere cykler end indbyggere, sagde Christian Prudhomme, der er løbsdirektør for Tour de France.

Touren i 2021 indledes i den danske hovedstad, København. Derefter går turen over Roskilde, Fyn, Vejle og Sønderborg. Der vil være målby i Sønderborg, hvor et godt bud på opløb er ved det historiske bakker på Dybbøl Banke. Her har der været mange finaler i cykelløbet Danmark Rundt.

Sprint ved Dybbøl Mølle

Christian Prudhomme har været i Danmark flere gange i forhandlinger om en tourstart i København og flere etaper på Sjælland, Fyn og Jylland.

- Danmark har uden tvivl en stærk generation af unge cykelryttere. Der er ryttere, som har vundet etaper - ikke bare i Tour de France, men også i Vuelta E Espania, sagde løbsdirektøren onsdag. Der skal køres en enkeltstart i København - og derefter to etaper. Den sidste etape på 170 kilometer er fra Vejle til Sønderborg.

- Etapen ned mod den tyske grænse (til Sønderborg, red.) vil give en fordel til sprinterne, sagde Christian Prudhomme. Ingen vil onsdag fra dansk side officielt bekræfte, at touren starter i Danmark i 2021. Det skete så nu - som ventet - her torsdag formiddag.

Bag en dansk Tour de France start står Erhvervsministeriet, Sønderborg, Odense, Roskilde, København og Vejle kommuner. Regionerne Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden støtter med i alt 15 millioner kroner, mens Sønderborg har givet tilsagn om ti millioner kroner og Vejle med fem millioner kroner. Regeringen vil støtte med 17 millioner kroner. Det vurderes, at et samlet budget for en dansk tourstart er på cirka 90-100 millioner kroner.

Tour de France er verdens tredjestørste sportsbegivenhed efter OL og VM i fodbold.

Officielt: Tour de France sprinter til Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce