Ny lov om p-afgifter chokerer Aase Nyegaard

Udvalgsformand Aase Nyegaard er chokeret over ny lov. Foto: Claus Thorsted

Ny lov om p-afgifter chokerer Aase Nyegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderborg skal fra 1. januar skal aflevere 70 procent af det beløb, der kommer ind fra p-afgifter, mod nu 50 procent. Hvordan man klarer den situation, taler politikerne om i januar - betalt parkering er ikke udelukket.

Sønderborg: Fra 1. januar skal kommuner, som selv står for inddrivningen af parkeringsafgifter, sende 70 procent af beløbet til Rigspolitiet mod nu 50 procent, og det kommer helt bag på formanden for teknik- og miljøudvalget Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Aase Nyegaard havde ikke hørt om lovændringen, før JydskeVestkysten ringede til hende, og hun lægger ikke skjul på, at hun er både overrumplet og chokeret - og finder det helt urimeligt, at så stor en andel af et beløb, som Sønderborg Kommunes parkeringsvagter inddriver, skal sendes til København, der jo ikke rører en finger for pengene, som hun påpeger.

Det er sådan i Sønderborg Kommune, at Parkeringskontrol Syd, som kommunen driver, skal hvile i sig selv økonomisk, og hvis der skal afleveres 70 procent af det inddrevne beløb i stedet for 50 procent, så hænger økonomien ikke sammen.

I dag er det sådan, at vi ikke altid giver en afgift, når vi ser en bil, der er parkeret forkert. Vi giver også advarsler.
Afdelingsleder Jens Kristian Mikkelsen
Parkeringskontrol Syd
Parkeringskontrol Syd inddriver afgifter i det tidligere Sønderjyllands Amt og har i øvrigt lige fået en forespørgsel om at overtage afgiftsinddrivelsen på Rømø.

Møde i januar

Hvordan den situation gribes an i det nye år, kan udvalgsformanden ikke sige noget om, for den nye situation har slet ikke været oppe at vende i hverken udvalg eller byråd.

- Kan du forestille dig, at det ender med, at vi får betalt parkering i Sønderborg?

- Det er en af mange ting, vi skal diskutere. Det kan også være, at kommunen må ind og betale det underskud, der bliver i Parkeringskontrol Syd. Men jeg vil helst ikke sige en masse om, hvad der skal ske, for vi har - som nævnt - slet ikke talt om det. Det gør vi i januar, siger Aase Nyegaard, der dog slår fast, at der stadig skal være en effektiv parkeringskontrol, således at der er plads til alle i og omkring midtbyen.

Mister en million

Afdelingsleder hos Sønderborg Kommune Jens Kristian Mikkelsen fortæller, at Parkering Syd udskriver cirka 10.000 afgifter om året og at det indbringer 5.100.000 kroner. Den nye lov gør, at kommunens andel falder fra 2.550.000 til 1.530.000 kroner. Der er altså tale om en godt en million kroner mindre til kommunen.

Jens Kristian Mikkelsen siger, at forvaltningen allerede kigger på, hvad der kan gøres for at fylde det hul, og han lægger ikke skjul på, at det er helt naturligt at tænke på at reducere udgifter og optimere indtægter.

- Betyder det, at der skal skrives flere afgifter?

- Det kan det godt. I dag er det sådan, at vi ikke altid giver en afgift, når vi ser en bil, der er parkeret forkert. Vi giver også advarsler, siger Jens Kristian Mikkelsen, der understreger, at alle kan slippe for det ubehagelige plastikomslag i forruden, hvis de parkerer i overensstemmelse med reglerne.

Ny lov om p-afgifter chokerer Aase Nyegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce