Ny hotdogkonge fra Nordals

Foto: Food Festival

Ny hotdogkonge fra Nordals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM i hotdog: Dyvig Badehotel er årets konge

Aarhus / Nordborg: Det er første gang, at Dyvigs Badehotel deltager i DM i hotdog, og det bliver den næppe sidste.

"Sønderjyske Fristelse" var navnet på den hjemmelavede hotdog, der sikrede badehotellet titlen som årets hotdogkonge.

Det lykkedes nemlig holdet fra Dyvig at sælge 323 hotdogs på den time, konkurrencen varede, det var det højeste antal blandt alle 13 deltagere.

- Vi havde håbet på succes, inden vi tog afsted. Enten som hotdogkonge eller bedste hotdog til DM. Vi er rigtig gode til mængder, og vi er rigtig gode til tempo. Alle deltagere blev placeret i hver sin pølsevogn, og da konkurrencen startede, tog det vores hold 20/30 sekunder at falde på plads i den lille vogn. Herfra kendte alle deres opgave, og vi kørte bare. Det skulle gå hurtigt. Konkurrencen står og falder på en time, så der skal bare leveres i det tidsrum, der er ingen ommere, siger John Beck Amstrup, der er direktør og forpagter på Dyvig Badehotel.

Årets Hotdoggere
Gemyse - Dahlgaard JensenRestaurant Textur - Dennis Juhl

Bistro Panpan (Fra Københavns Zoo) - Casper Sobczyk

The Balcony - Peter Hansen og Anders Jensen

Les Trois - Nicolai Bech og Rolf Nordentoft

Alchemist - Rasmus Munk

Kähler Villa Dining

Hærværk - Rune Lund

Dyvvig Badehotel - John Bech Amtrup

Memu - Michael Munk (Vinder af bedste hotdog)

Restaurant Möndan - Mads Dalsborg
Foto: Food Festival
Foto: Food Festival

Inviteret til at deltage

Badehotellet fik en invitation til at deltage, det var madredaktøren ved Børsen, Ole Troelsø, der arrangerede konkurrencen. Og når han ringer, siger man ikke nej.

- Når Troelsø ringer, tager man det meget seriøst. Så selvom vi aldrig rigtig har arbejdet med hotdogs på den måde, var vi klar med det samme, siger John Beck Amstrup.

Som John Beck Amstrup selv siger, er holdet fra hotellet dygtige til at arbejde i et højt tempo, han er overbevidst om, at det har hjulpet dem med at vinde titlen som året hotdogkonge, han tilegner dog også den sønderjyske charme en del af æren.

- Meget af vores hotdog er jo lokal eller hjemmelavet. Vi bager selv brødet, og har selv fundet på opskriften til det. Pølsen er lavet af slagter Nielsen, og han har brugt Als Skinken til at lave den, vi har to slags Arla Unika oste i, æble og citron curd, hjemmelavet flæskesværd og en sennep af cognac og svampe. Vi har jo ikke rigtig gjort os i hotdogs på den måde før, men vi begyndte at eksperimentere efter opkaldet fra Troelsø, fortæller John Beck Amstrup.

Foto: Food Festival
Foto: Food Festival

Pølser af dyr, for dyr

Pengene fra hotdogkonkurrencen skulle gå til velgørende formål. I år gik pengene til Dyreværnet, og i alt blev der indsamlet 178.000 kroner. Dyvig Badehotel var som hotdogkonge den deltager, der samlede flest penge ind til det godtgørende formål. I alt samlede badehotellet 30.000 kroner ind, mens nummer to og tre tjente 22.000 og 21.000 kroner.

For John Beck Amstrup er det godtgørende formål en bonus for ham og hotellet

- Det er fantastisk. Vi er stolte af at kunne hjælpe med at spare nogle penge ind til et godt formål, siger han.

MeMu Bistro og Bar vandt titlen som årets bedste hotdog

Ny hotdogkonge fra Nordals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce