Ny fejl i skraldeudbud: Sønderborg Forsyning fyrer direktøren

Efter mere ti år som direktør for Sønderborg Forsyning er Lars Riemann nu fortid. Han fratræder også sine tillidsposter blandt andet formandskabet i ProjectZero. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ny fejl i skraldeudbud: Sønderborg Forsyning fyrer direktøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Riemann er blevet afskediget som direktør for Sønderborg Forsyning, fordi der nu har vist sig igen at være fejl i udbuddet af affaldsindsamling, som derfor skal gå om.

Sønderborg: På ekstraordinært møde onsdag morgen besluttede bestyrelsen i Sønderborg Forsyning at fyre direktør Lars Riemann. Der sker, fordi bestyrelsen er blevet gjort opmærksom på, at der igen er fejl i udbuddet for affaldsindsamling, som derfor skal gå om.

- Det er så gravende, at vi nu igen må sende affaldsindsamlingen i udbud, at det måtte have en konsekvens, forklarer bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen.

- Det er nu fjerde gang, den skal i udbud, så vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter, udtaler næstformand Peter Hansen.

Konkret var der valgt et vinderbud, som ikke levede op til et krav om elhejs på skraldebilerne. Sønderborg Forsynings rådgiver på opgaven, COWI, havde overset manglen, da man gennemgik tilbuddene og indstillede RenoNorden som vinder af opgaven.

- Det er en rigtigt ærgerlig situation, som vi fra bestyrelsens side beklager meget. Vi har opstillet nogle klare krav til udbuddet, som ikke er blevet indfriet. Derfor er vi enige med COWI om, at udbuddet må annulleres og gå om igen, siger Tom Hartvig Nielsen, der oplyser, at Lars Riemann har fået en fratrædelsesordning, men ikke hvad det kommer til at koste.

Vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter.
Peter Hansen, næstformand
Den konkrete fejl
I udbuddet stillede Sønderborg Forsynings bestyrelse med baggrund i Sønderborg Kommunes affaldsplan krav om, at alle renovationsbiler skal køre på el, biogas eller naturgas i 2020.Kravet blev skrevet ind i kommunens affaldsplan for at sikre en mere bæredygtig affaldskørsel, der bakker op om målet om, at kommunen skal være CO2-neutral i 2029.

Samtidig skulle hejsesystemet, der tømmer containere og skraldespande, efter krav fra bestyrelsen køre på el. Det er det sidste krav om el-hejs, der ikke er opfyldt i det vindende bud.

Overvejer ny rådgiver

Forsyningsformanden tilføjer, at der vil blive en særskilt drøftelse med COWI i forhold deres rådgiveransvar.

- Det er da klart i vores tanker, om vi skal bruge COWI igen, når der nu sket så mange fejl i det her forløb, siger Tom Hartvig Nielsen.

Bestyrelsen har også besluttet, at forsyningsselskabet ikke selv afgiver kontrolbud i næste runde af udbuddet, men alene vil forholde sig til de eksterne bud.

Udbuddet af affald i Sønderborg Kommune begyndte sidste år. Først valgte Sønderborg Forsyning sig selv, fordi selskabets udbud var klart billigst. Det viste sig, at skyldtes en stor regnefejl og udbuddet måtte gå om. Den runde vandt RenoNorden, men også denne gang var der altså fejl.

Har bestyrelsen gjort det godt nok?

- Helt klart. Vi har ikke siddet med armene over kors, men fra dag et stillet krav, kritiske spørgsmål og lagt pres på, hvilket er det frustrerende i det her, siger Tom Hartvig Nielsen.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med den fyrede direktør for en kommentar.

Indtil en ny direktør er udpeget, vil Kjeld Kückelhahn indtræde som midlertidig direktør i Sønderborg Forsyning. Han vil i første omgang have fokus på at få gennemført udbuddet af affaldsindsamling.

Ny fejl i skraldeudbud: Sønderborg Forsyning fyrer direktøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce