Ny AGS-rektor: Gymnasiet skal i stærkt samspil med omgivelserne

Der var pænt fremmøde, da Jeppe Kragelund - her på talerstolen - mandag formiddag officielt begyndte som rektor for Alssundgymnasiet. Foto: Henrik Rath

Ny AGS-rektor: Gymnasiet skal i stærkt samspil med omgivelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en rektor med en alsidig baggrund, som Alssundgymnasiet mandag morgen kunne byde velkommen. Gymnasiets elever skal i endnu højere grad indvies i den verden, som ligger uden for murene om skolen på Grundtvigs Allé.

Sønderborg: 46-årige Jeppe Kragelund kunne mandag morgen - efter næsten et par måneders venten - lade sig byde velkommen på Alssundgymnasiet (AGS). Gymnasielæreren fra Vejle blev udpeget til at være ny rektor på skolen allerede i begyndelsen af oktober, men arbejdet begyndte altså først for alvor med indgangen til julemåneden.

Der var da også æbleskiver til alle elever forud velkomstarrangementet, hvor den nye rektor selvfølgelig også fik ordet:

- Tak fordi jeg må være en AGS'er. Selv har jeg jo gået på landets næstbedste gymnasium i Aalborg, lød det blandt andet fra en oplagt skoleleder.

Det er mit mål at få skolen åbnet endnu mere ud mod verden i samspil med virksomheder og andre i området.
Jeppe Kragelund, ny rektor på Alssundgymnasiet, AGS
Jeppe Kragelund
Jeppe Kragelund er 46 år - født i Aarhus, men opvokset i Aalborg, hvor han også har taget sin studentereksamen.Jeppe Kragelund har taget sin universitetsuddannelse i Aarhus og senere i sit arbejdsliv desuden en master i offentlig ledelse. Ud over at undervise i fysik, kemi og astronomi har han været uddannelsesleder og projektleder inden for naturvidenskab, talentudvikling og digitalisering.

Det politiske arbejde har fyldt meget hos Kragelund, og siden 2010 har han haft en kombineret stilling som næstformand i Gymnasieskolernes Lærerforening og underviser på Rosborg Gymnasium og HF i Vejle, hvor han bor med sin kone Susanne Grunnet. Hun er også gymnasielærer.

Sammen har de børnene Lasse på 19, Agnes på 17, Naja på 15 og Martha på 13 år.

Samspil med verden

Men Jeppe Kragelund bringer ikke kun rappe replikker med i skoletasken. Ambitionerne er til at få øje på.

- Det er mit mål at få skolen åbnet endnu mere ud mod verden i samspil med virksomheder og andre i området. En STX (almen gymnasial uddannelse red.) kan levere det, som fremtiden har brug for på mange områder. Hvad enten man vil en erhvervsuddannelse eller videre på universitetet, siger Jeppe Kragelund, der også slår et stort slag for de unges respekt for faglige forskelligheder.

- På mange måder er gymnasiets fremtidens hus - ikke et enten eller til naturfag, sprog og for eksempel design, men er både og. Derfor skal vi åbne fagene op i samspil med områdets virksomheder, supplerer Jeppe Kragelund. Et tilsnit der falder fint i hak med, hvad også universitetet på Alsion gør med sine ingeniøruddannelser.

Politisk baggrund

Ud over sin faglighed og undervisningserfaring bringer Jeppe Kragelund også en god portion politisk tæft med ind på sin nye arbejdsplads. I 13 år har han været faglig aktiv og siden 2010 næstformand i Gymnasieskolens Lærerforening (GL). Som formand for uddannelsesudvalget og organisationens forhandlingsdelegation omkring overenskomster har han fingeren på pulsen også på den politiske front.

- Det tænker jeg ingen skade har, og jeg slipper det nok heller ikke helt. Men først og fremmest glæder jeg mig til på fuld tid at lede en skole, der har sin helt specielle aura. Jeg mærkede det klart, da jeg var på besøg første gang. Her er trygt i et meget nærværende miljø med et stærkt fællesskab.

Ny AGS-rektor: Gymnasiet skal i stærkt samspil med omgivelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce