Nu er der fundet en plads til buste af A.P. Hansen

A.P. Hansen ved skulpturen 'Myten' af kunstneren Eiler Madsen. Skulpturen er skænket af SydbankFonden i 2008. Den symboliserer myten om kong Christian II, der sad i fangenskab på Sønderborg Slot. Arkivfoto: Timo Battefeld

Nu er der fundet en plads til buste af A.P. Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunster Vibeke Fonnesbergs buste af tidligere borgmester og kunstelsker A.P. Hansen bliver stillet op på Ankerpladsen på Havbogade i Sønderborg.

Sønderborg: I årevis er der blevet arbejdet på en placering af en bronzebuste af tidligere borgmester A.P. Hansen et sted i Sønderborg. Busten er lavet på eget initiativ af kunstner Vibeke Fonnesberg for at hylde kunstelskerens arbejde for kunsten i Sønderborg Kommune. Hun forsøgte at få den placeret i Alsion foran koncertsalen. Men et flertal i Alsions ejerkreds sagde nej tak til busten.

Sidste år søgte en gruppe civile ildsjæle om at få busten opsat på et kommunalt grundstykke på havnen, og der er nu givet lov til, at busten skal stå på Ankerpladsen på Havbogade. Det glæder Mogens Jensen fra initiativgruppen.

- For lang tid siden blev der arbejdet på, at stille busten på Alsion, men Ankerpladsen er i virkeligheden den optimale placering, der fortæller historien til de mange mennesker, der vil promenere forbi. På Ankerpladsen kan A.P. Hansen holde lidt øje med Alsion på den anden side. Så vi er meget tilfredse med samarbejdet med Sønderborg Kommune og Havbogades Beboerforening, siger Mogens Jensen.

A.P. Hansen har været formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond, som blandt andet har været med til at få skulpturerne 'Myten' og 'Der Butt im Griff' til havnefronten samt har været med til at udforme ideen om pladsen og vandkunsten Hønekilden i Havbogadekvarteret.

- Busten står i kunstruten i forlængelse af kunstværkerne fra slottet og hen til Hotel Alsik, som A.P. har været med til at få stablet på benene. Vi er så glade for, at det er lykkedes, siger Mogens Jensen.

Afsløring
Bronzebusten bliver afsløret lørdag den 13. april klokken 11.00 på Ankerpladsen, Havbogade 56, Sønderborg. Der vil være taler ved borgmester Erik Lauritzen, kunstner Vibeke Fonnesberg, Jens Peter Rasmussen, formand for beboerforeningen. Og mon A.P. Hansen ikke også vil sige et par ord?
Det er på denne plads, at busten, der skal hylde A.P. Hansens arbejde, skal stilles op. Arkivfoto: Henrik Rath
Det er på denne plads, at busten, der skal hylde A.P. Hansens arbejde, skal stilles op. Arkivfoto: Henrik Rath

Skal hædres

Kunstner Vibeke Fonnesberg er også glad for placeringen.

- Jeg er vældig godt tilfreds. Jeg skulle lige komme mig over, da Alsion ikke ville have ham op at stå. Han gjorde meget for Alsion og for koncertsalen. Så jeg synes, det var ret og rimeligt, at han blev hædret. Initiativgruppen foreslog Ankerpladsen, så ville A.P. stå som en forlængelse af skulpturerne langs havnen og markere afslutningen, siger Vibeke Fonnesberg.

For år tilbage lavede Vibeke Fonnesberg selve busten, som hun havde i sin lejlighed. I dag står den på Helge Bruhns Maskinfabrik i Sønderborg, hvor busten er blevet monteret på en opsats af stål. Vibeke Fonnesberg har tegnet et mønster til soklen, som maskinfabrikken med laserskæring har påført soklen.

- Busten af bronze og stål kommer til at passe godt i det grønne område, hvor han kan skue ud over Alssund og over til Alsion. Det er vigtigt, at han kommer til at stå, så man kan gå rundt om ham og sidde ned og hygge sig. Det er det, A.P. Hansen er. Det lune og uhøjtidelige. Ikke det opstyltede, siger Vibeke Fonnesberg.

Busten opstilles af initiativgruppen som en hyldest til A.P. Hansen for en langvarig og stor indsats for arbejdet med at støtte kunst og kultur i Sønderborg. En række lokale sponsorer har finansieret busten og soklen. Sønderborg Kommune overtager vedligeholdet af busten, når den er indviet.

Sådan så busten ud, inden den blev monteret på en stålsokkel. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Sådan så busten ud, inden den blev monteret på en stålsokkel. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted

Nu er der fundet en plads til buste af A.P. Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce