Minus forvandlet til stort overskud i Saab Danmark

Saab Danmark i Sønderborg og administrerende direktør Heino Lundgren kan se tilbage på et meget vellykket 2018. Arkivfoto: Claus Thorsted

Minus forvandlet til stort overskud i Saab Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Positiv udvikling i markedet samt realisering af en række store ordrer har fået omsætning til at stige eksplosivt i Sønderborg-virksomheden.

Sønderborg: Efter et stort underskud året før kom der sidste år plus på bundlinjen hos Saab Danmark A/S i Sønderborg, der ledes af direktør Heino Lundgren. 2018 udgør 17,1 millioner kroner mod -13,8 millioner kroner sidste år.

Omsætningen er gået fra 92,5 millioner kroner til 157,4 millioner kroner i det seneste regnskab - en stigning på imponerende 70 procent. Ledelsen med direktør Heino Lundgren i spidsen anser resultatet for tilfredsstillende.

Selskabets samlede ordretilgang for 2018 blev på hele 434,1 millioner kroner mod 141,6 millioner sidste år svarende til en fremgang på 206,5 procent.

Fremgangen i årets nettoomsætning skyldes en positiv udvikling i markedet, samt realiseringen af en række større ordrer. Selskabet har i årets løb modtaget nye ordrer på længerevarende projekter med både det norske og finske søværn.

Sidste år voksede egenkapitalen i Sønderborg-selskabet fra 36,4 millioner til 52,8 millioner kroner.

Historien bag
I 1982 grundlagde Bent Kristensen Infocom Systems i Sønderborg. Selskabet blev i 2000 overtaget af A.P. Møller-koncernen og skiftede navn til Maersk Data Defence. I 2006 blev det overtaget af Saab Danmark. Kort efter røg selskabet ind i en alvorligt krise med underskud og faldende omsætningen.

Grunden var, at forsvaret havde valgte at droppe et kommando- og kontrolsystem, som Saab Danmarks kontor i København stod for. Et systemet der var brugt 12 års udviklingsarbejde. Saab Danmark måtte lukke Sjælland-afdelingen, mange blev fyret og en større turn-around proces igangsat.

Stor tro på fremtiden

Oprindelig producerede Saab Danmark primært kommunikationsløsninger og systemer til forsvaret. I dag leverer selskabet også til offentlige myndigheder samt private virksomheder indenfor energisektoren.

En strategiændring har betydet, at selskabet i dag har en række løsninger, som markedsføres og sælges gennem Saab-koncernens vidtforgrenede net af salgskontorer verden over.

Efter en årrække med fremgang indkasserede Saab Danmark i 2016 et fald i omsætningen. 2017 blev ikke bedre, men tværtimod selskabets ringeste i nyere tid. Omsætningen faldt fra 128 til 92 millioner kroner og årelange flotte overskud afløst af et minus på næsten 14 millioner kroner.

Saab Danmark forventer i 2019 at fortsætte med at styrke sin markedsposition. Selskabet forventer en positiv udvikling i ordremængde, omsætning og indtjening sammenlignet med 2018. Ved udgangen af sidste år var ordrebeholdningen således på 407,6 millioner kroner.

Minus forvandlet til stort overskud i Saab Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce