Mette Frederiksen på hjemmebane i Blans - der trodser udviklingen

Mette Frederiksen opnåede hurtig stjernestatus blandt alle generationer i Blans. Foto: Timo Battefeld

Mette Frederiksen på hjemmebane i Blans - der trodser udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiets statsministerkandidat besøgte bysamfundet Blans og fik en stormende modtagelse plus håndfæstning på sikre stemmer, selv om folkeskolen blev lukket, og købmanden ikke havde været der, hvis ikke borgerne selv havde sørget for at drive den videre.

BLANS: En kunde, der hurtigt ville aflægge et besøg hos den lokale købmand i Blans, gjorde store øjne, da han onsdag middag ikke kunne komme ind i butikken, der var propfyldt med mennesker. Gaden og pladsen foran friskolen vrimlede med folk. I vejsiden holdt en højrød bus med Mette Frederiksens kontrafej på langsiden. Det var forklaringen på den meget virak. Socialdemokraternes statsministerkandidat blev modtaget som en dronning, da hun lagde valgturneen forbi Blans med en anerkendelse af det enorme arbejde, der bliver gjort for at holde lokalsamfundet kørende.

- Uden den indsats, vi borgere har ydet, var der hverken købmand eller skole her i Blans, lød det udenfor, hvor Jannie Christensen med lille Sigrid på otte måneder i en bæresele gik med ind i butikken for at gøre opmærksom på, hun går ud fra, der er et sted at sende barnet i skole, når det kommer så vidt.

Det var nemlig rygtedes, at den socialdemokratiske statsministerkandidat vil skære i tilskuddene til friskoler, og at det kan koste 100 af dem livet.

- Vi har ikke lyst til at lukke friskoler, som der er opstået mange af, fordi folkeskolen er lukket ned. Det er godt, vi har mange velfungerende friskoler i Danmark, sagde Mette Frederiksen.

Stående ved siden af partifællerne folketingsmedlem Benny Engelbrecht og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen foran en kølemontre med radisser og rød peber roste hun borgerne i Blans i høje toner. Det faldt i god jord.

Det store lokale engagement er imponerende. Centraliseringen har haft sin pris. Jeg har været i Augustenborg og besøge statslige arbejdspladser. Jeg synes, vi skal gå i den modsatte retning og flytte uddannelser som lærer, pædagog og sygeplejerske ud i landet,
[b]Mette Frederiksen, statsministerkandidat, Socialdemokratiet[/b]
Det var hverken til at komme frem eller tilbage i købmandsbutikken, da Danmarks måske kommende statsminister besøgte Blans.
Foto: Timo Battefeld
Det var hverken til at komme frem eller tilbage i købmandsbutikken, da Danmarks måske kommende statsminister besøgte Blans. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Bare det bliver Mette

- Jeg håber, det bliver Mette. De andre lytter ikke. Hun er nordjyde. Jeg er sikker på, det nok skal gå godt, sagde vinsælger Harry Ebbesen.

- Det frivillige arbejde underkendes. Man kommer ikke uden om, at hvis vi ikke var her til at yde en indsats, så var der ikke meget tilbage i Blans, lød det fra Kurt Johansen uden for butikken.

Han og hustruen Monika Rødbro er inkarnerede socialdemokratiske vælgere, selv om den røde kurs er skiftet i tidens løb. Monika kommer fra Tyskland og har støttet kanslere som Willy Brandt og Helmut Schmidt helt tilbage i sin pure ungdom. Den kurs har hun ikke tænkt sig at ændre. Folk er også enige i, socialdemokraternes bebudede stramninger i udlændingepolitikken er et must. Det mister Mette Frederiksen ikke stemmer på i Blans.

Folk ventede på Mette Frederiksen både inden for og uden for købmandsbutikken, og hun sendte glade smil og velmente bemærkninger til borgerne, der har kæmpet en hård kamp for deres skole og deres købmandsbutik.
Foto: Timo Battefeld
Folk ventede på Mette Frederiksen både inden for og uden for købmandsbutikken, og hun sendte glade smil og velmente bemærkninger til borgerne, der har kæmpet en hård kamp for deres skole og deres købmandsbutik. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Mindre centralisering

På vej ud af butikken har Mette Frederiksen tid til at besvare spørgsmål fra JydskeVestkysten.

- Folk her siger, uden det lokale engagement og det frivillige initiativ, var der ingen skole her i Blans. Skal det blive ved med at gå på den måde?

- Det store lokale engagement er imponerende. Centraliseringen har haft sin pris. Jeg har været i Augustenborg og besøge statslige arbejdspladser. Jeg synes, vi skal gå i den modsatte retning og flytte uddannelser som lærer, pædagog og sygeplejerske ud i landet, siger statsministerkandidaten, der er tilhænger af grænsekontrollen og lover at gå imod centraliseringen og lade udviklingen gå den anden vej.

På vej over til brødtorte og kaffe i friskolen møder hun igen sine vælgere, der nærmest synes at have farvet landområdet Blans med blå Venstre plakater og Nye Borgerlige kandidater i markerne rød.

- Hun er en star, siger en af skolepigerne på vej ind kaffe med kvinden, der har givet udtryk for, hun ikke vil lukke friskolen i Blans, selv om hun ikke har givet tilsagn om ikke at skære i tilskuddet.

De klikkede af kameraer i alle afskygninger, da Mette Frederiksen besøgte Blans.
Foto: Timo Battefeld
De klikkede af kameraer i alle afskygninger, da Mette Frederiksen besøgte Blans. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Mette Frederiksen har godt fat i den unge generation, og de går i friskolen i Blans, som var et vigtigt tema under statsministerkandidatens besøg. 
Foto: Timo Battefeld
Mette Frederiksen har godt fat i den unge generation, og de går i friskolen i Blans, som var et vigtigt tema under statsministerkandidatens besøg. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Jannie Christensen med Sigrid på otte måneder, som fik et kærligt klap på kinden, og moderen vil gerne have vished for, der også er en friskole i Blans, når datteren skal starte sin skolegang.
Foto: Timo Battefeld
Jannie Christensen med Sigrid på otte måneder, som fik et kærligt klap på kinden, og moderen vil gerne have vished for, der også er en friskole i Blans, når datteren skal starte sin skolegang. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Min Købmand i Blans var fyldt til bristepunktet, da Mette Frederiksen lagde vejen forbi.
Foto: Timo Battefeld
Min Købmand i Blans var fyldt til bristepunktet, da Mette Frederiksen lagde vejen forbi. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Mette Frederiksen sammen med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, der også er på hjemmebane i Blans, hvor en slamsuger kørte forbi, netop som de hilste på borgerne.
Foto: Timo Battefeld
Mette Frederiksen sammen med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, der også er på hjemmebane i Blans, hvor en slamsuger kørte forbi, netop som de hilste på borgerne. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Købmand Tina Nielsen berettede om en arbejdsuge på 90 timer, og det vakte behørig benovelse blandt Socialdemokratiets spidser.
Foto: Timo Battefeld
Købmand Tina Nielsen berettede om en arbejdsuge på 90 timer, og det vakte behørig benovelse blandt Socialdemokratiets spidser. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Det har krævet stor lokal engagement at sikre varer på hylderne i købmandsbutikken i Blans, og det fortalte købmand Tina Nielsen Mette Frederiksen og Benny Engelbrecht om.
Foto: Timo Battefeld
Det har krævet stor lokal engagement at sikre varer på hylderne i købmandsbutikken i Blans, og det fortalte købmand Tina Nielsen Mette Frederiksen og Benny Engelbrecht om. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Rød fra top til tå - gæt hvem?
Foto: Timo Battefeld
Rød fra top til tå - gæt hvem? Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Mette Fredeiksen med friskoleelever fra Blans, der både snakkede med og filmede statsministerkandidater uden at blive starstruck. 
Foto: Timo Battefeld
Mette Fredeiksen med friskoleelever fra Blans, der både snakkede med og filmede statsministerkandidater uden at blive starstruck. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Mette Frederiksen besøger jævnligt Als og Sønderborg kommune, hvor hendes partifælle, borgmester Erik Lauritzen, holder de røde faner højt og sikrer hende stemmer i bestræbelserne på at indtage statsministeriet efter 5. juni.
Foto: Timo Battefeld
Mette Frederiksen besøger jævnligt Als og Sønderborg kommune, hvor hendes partifælle, borgmester Erik Lauritzen, holder de røde faner højt og sikrer hende stemmer i bestræbelserne på at indtage statsministeriet efter 5. juni. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Vindhandler Harry Ebbesen vil af med regeringen og have Mette Frederiksen sat ind i statsministeriet i stedet for, og han er sikker på, hun nok skal gøre det godt!
Foto: Timo Battefeld
Vindhandler Harry Ebbesen vil af med regeringen og have Mette Frederiksen sat ind i statsministeriet i stedet for, og han er sikker på, hun nok skal gøre det godt! Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Blans blev onsdag centrum for en mediebegivenhed, da Mette Frederiksen hilste på ægtefællerne Kurt Johansen og Monika Rødbro, som er inkarnerede socialdemokraterne og giver hende deres stemme ved det kommende valg.
Foto: Timo Battefeld
Blans blev onsdag centrum for en mediebegivenhed, da Mette Frederiksen hilste på ægtefællerne Kurt Johansen og Monika Rødbro, som er inkarnerede socialdemokraterne og giver hende deres stemme ved det kommende valg. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Med rød peber og radisser som baggrund roste Mette Frederiksen indsatsen i bysamfundet Blans, som hun opfordrede borgerne til at passe godt på, så vil hun selv gøre sit til at modvirke centraliseringen og skaffe uddannelser til de tyndere befolkede egne af landet.
Foto: Timo Battefeld
Med rød peber og radisser som baggrund roste Mette Frederiksen indsatsen i bysamfundet Blans, som hun opfordrede borgerne til at passe godt på, så vil hun selv gøre sit til at modvirke centraliseringen og skaffe uddannelser til de tyndere befolkede egne af landet. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

    Den socialdemokratiske top-trio foran Min Købmand, der blev centrum for mediernes bevågenhed for en kort stund.
Foto: Timo Battefeld
Den socialdemokratiske top-trio foran Min Købmand, der blev centrum for mediernes bevågenhed for en kort stund. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Mette Frederiksen på hjemmebane i Blans - der trodser udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce