Lokal tv-station skifter navn og vil sende landsdækkende

Sønderborg Lokal TV i St. Rådhusgade 9.a bliver nu til DK Syd og netop fået nyt logo, som Erhvervsakademi SydVest har hjulpet med at lave. Foto: Henrik Rath

Lokal tv-station skifter navn og vil sende landsdækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderborg Lokal TV hedder nu DKsyd og har netop indgået en sendeaftale med den landsdækkende tv-kanal DK4. Der er debut 15. juni med tv-serien om Project Zero. Genforeningsserie i støbeskeen.

Sønderborg: - Vi vil stadig være lokale og tæt på borgerne, men samtidig også hele grænseområdets tv-kanal med regionalt tv, forklarer Knud A. Sveistrup, formand for bestyrelsen i Sønderborg Lokal TV, der netop har skiftet navn til DKsyd.

- Meget hedder noget med syd, så det falder jo fint ind. Desuden har vi fundet ud af, at det ofte er tv, folk tænker på, når de bliver mødt med navnet DKsyd, tilføjer Sveistrup.

De lokale programmer vil stadig være at finde på hjemmesiden www.dksyd.dk, mens sendefladen på tv-kanalen fortsætter tirsdage og fredag kl. 22-23 på Kanal Syd. De kommende udsendelser vil i øvrigt blive genudsendt onsdag og søndag kl. 20-21 til Sydslesvig i et samarbejde med Kanal Flensburg.

Bestyrelsen har den seneste tid arbejdet målrettet med transformationen, der også betyder et samarbejde med den landsdækkende tv-kanal DK4. Udsendelser fra DKsyd har debut på den landsdækkende kanal 15. juni, hvor sidste års storstilede satsning - tv-serien "Den store omstilling" om Project Zero vil blive vist.

Om DKsyd
Masterplan DKsyd 2022 omfatter et identitetsskift, der blandt andet medfører navneændringen samt en helt ny grafisk profil med brugervenlig hjemmeside.Ambitionen er blandt andet at opbygge mindre hold af frivillige i alle sønderjyske købstæder, der med støtte fra ledelsen og redaktionen i Sønderborg kan producere TV-indslag, som er både lokalt og regionalt vedkommende.

Der er i masterplanen også taget højde for den tiltagende digitalisering i medieverdenen, hvor traditionelt flow-TV gradvist afløses af streaming af udsendelser fra forskellige digitale platforme. Derfor satses på øget trafik på den nye hjemmeside www.dksyd.dk samt på DKsyds øvrige kanaler hos for eksempel YouTube, Vimeo, Facebook og Linkedin.

DKsyd har i øjeblikket tre ansatte og praktikanter samt omkring 20 frivillige. Stationen får offentlig støtte fra midler på finansloven og må lave programmer med sponsorstøtte, men ikke egentlige reklamer, som man kender det fra kommercielle tv-stationer.

Serie om genforeningen

- Vores sendetilladelse gør, at vi kan producere lokal- og regional-TV fra hele det dansk-tyske grænseland. Det har vi gjort i nogen tid - men nu indleder vi en offensiv for at blive bedre forankret og styrke organisationen i hele Sønderjylland. Det har nødvendiggjort et profilskifte med nyt navn, der er mere inkluderende i landsdelen, siger Knud A. Sveistrup.

I den forbindelse er man i øvrigt godt i gang med forarbejdet til en ny serie omhandlende genforeningen i 1920. Den bliver i 20 afsnit og kommer til at koste godt en million kroner.

- Vi er lige nu ved at få ansat en redaktør til produktionen og den daglige redaktionelle ledelse. Desuden har Syddansk Universitet hjulpet med at finde ideer og indfaldsvinkler til serien. Pengene har vi også næsten i hus, siger Knud Sveistrup.

Blandt initiativerne i de nye produktioner er ydermere et samarbejde med Alssundgymnasium om ungdoms-tv og ÆldreSagen Sønderborg-Sundeved om programmer for deres alders- og målgruppe.

Lokal tv-station skifter navn og vil sende landsdækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce