Larsen Strings sikrer mesterdirigent til symfoniorkestret

Johannes Wildner er Sønderjyllands Symfoniorkesters chefdirigent i to sæsoner. Foto: Timo Battefeld

Larsen Strings sikrer mesterdirigent til symfoniorkestret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Larsen Strings i Sønderborg har sponsoreret den treårige aftale med Johannes Wildner som chefdirigent for Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sønderborg: Når chefdirigent Johannes Wildner går på scenen fredag aften i Alsion i spidsen for Sønderjyllands Symfoniorkesters åbningskoncert, er det med støtte fra det lokale erhvervsliv i ryggen. Det er nemlig virksomheden Larsen Strings A/S i Sønderborg, der har sponsoreret den treårige aftale mellem Johannes Wildner og Sønderjyllands Symfoniorkester.

- Vi er i hverdagen partnere, og vi leverer strenge til dem i orkestret, der ønsker det. Vi har også lige haft en violinist inde fra symfoniorkestret, som har testet nogle strenge. Vi er generelt sponsor for symfoniorkestret, men ellers prøver vi at begrænse den slags. Men symfoniorkestret ligger vores hjerte nært, siger Ole Wichmann, der er vicepræsident for salg og marketing i Larsen Strings.

Larsen Strings' stifter og direktør, Laurits Th. Larsen, har selv spillet i symfoniorkestret.

- Vi gør det ikke for at sælge mere, vi gør det for musikken og kulturens skyld. Danmark er så lille et marked, at vi ikke sælger strenge på at være sponsor. Vi håber også det kan være inspiration til det lokale erhvervsliv. Der er andre end Danfoss og Linak, der kan sponsorere. Alle kan være med på deres niveau, siger Ole Wichmann.

I Johannes Wildner har vi fundet en dirigent med en klar og inspirerende vision. Kun med så eksklusivt et sponsorat kan vi realisere de, ambitioner, vi har.
Nikolaj Andersen, musikchef.

Inspirerende dirigent

Ole Wichmann kan ikke fortælle beløbet, men det er et 'ikke ubetydeligt beløb', som orkestret ikke ville have haft råd til. Fra 2014 til 2017 havde Sønderjyllands Symfoniorkester chefdirigenten Shao-Chia Lü, som var sponsoreret af Danfoss.

- En chefdirigent er en væsentlig faktor for, at et orkester udvikler sig kunstnerisk. Shao-Chia Lü havde gjort et fremragende arbejde, som rykkede orkestret fra et niveau til et nyt. I Johannes Wildner har vi fundet en dirigent med en klar og inspirerende vision. Kun med så eksklusivt et sponsorat kan vi realisere de, ambitioner, vi har, siger Nikolaj Andersen, der er musikchef for det sønderjyske orkester.

Larsen Strings har også sponsoreret den verdenskendte violinist Isabella van Keulens deltagelse i symfoniorkestrets Brahms-koncert den 30. og 31. januar i Alsion og Flensborg. Ved denne koncert er Johannes Wildner også dirigent. Virksomheden har også sponsoreret, at samme violinist kommer til Sønderborg Musikforenings koncert den 28. marts på Sønderborg Slot.

Larsen Strings sikrer mesterdirigent til symfoniorkestret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce