{nocache:b327a3c1d08db3f8b58e6aca6476a2e6#0}

Langt færre flygtninge skal bo i Sønderborg

Kvoten for flygtninge, der får boligplacering i Sønderborg Kommune blev først nedjusteret fra 215 til 123 og altså nu til 58 personer. Faktisk er der per maj kun kommet seks flygtninge. Arkivfoto: Claus Thorsted

Langt færre flygtninge skal bo i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingestyrelsen har endnu en gang justeret antallet af flygtninge, der får boligplacering i Sønderborg Kommune. Antallet er nu 58 mod 215 i årets begyndelse. Kvoten for 2018 er udmeldt til nul personer.

Sønderborg: Udlændingestyrelsen har meddelt en markant ændring af antal forventede flygtninge på landsplan, hvilket også kan mærkes i forhold til antallet af flygtninge, som får boligplacering i Sønderborg.

Kvoten for Sønderborg Kommune 2017 blev tidligere på året nedjusteret fra 215, senere til 123 og nu til 58 personer. Faktisk er der per maj kun kommet seks flygtninge.

- Det betyder, at vi forventer et mindre forbrug på 20,3 millioner kroner i 2017, som vi kan føre tilbage i kassen. Det er ikke så ringe endda, siger Jan Prokopek Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget.

En flygtning, der får opholdstilladelse i Danmark, er omfattet af reglerne i integrationsloven om boligplacering. Det betyder, at Udlændingestyrelsen bestemmer hvilken kommune, flygtningen skal bo i. Når Udlændingestyrelsen skal visitere den enkelte flygtning, tages der udgangspunkt i det antal flygtninge, den enkelte kommune skal modtage samt i den enkelte flygtnings personlige forhold. 

Kvoten for Sønderborg Kommune i 2018 er udmeldt til nul personer, hvilket også får konsekvenser for budgetterne fremadrettet. Helt nøjagtigt forventer man i årene frem at bruge 14,3 millioner kroner mindre end først forventet.

Det betyder, at vi forventer et mindre forbrug på 20,3 millioner kroner i 2017, som vi kan føre tilbage i kassen. Det er ikke så ringe endda.
Jan Prokopek Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget

Flere familiesammenførte

Det overordnede formål med kvotefordelingen er bl.a., at flygtninge af hensyn til integrationen skal fordeles jævnt over hele landet. Hvilke kommuner, der skal modtage flygtninge til integration, skifter henover årene.

Trods det nye skøn fra Udlændingestyrelsen forventer forvaltningen fortsat en stigning i antallet af ydelsesmodtagere omfattet af integrationsprogrammet i 2017 og 2018. Beregningen inkluderer en forventet tilgang af familiesammenførte og en afgang til ordinær beskæftigelse og uddannelse.

Gennemsnitlig antal ydelsesmodtagere per måned omfattet af integrationsprogrammet var i 2016 på 298. Forventningen er 328 i 2017 og 363 i 2018. Tilbage i 2013 var tallet 92 personer.