Læsere raser over Sønderborg Forsyning i skraldesag

Sønderborg Forsynings bestyrelse besluttede før jul, at virksomhedens eget bud på fremtidens affaldsindsamling var bedst. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Læsere raser over Sønderborg Forsyning i skraldesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke gået ubemærket hen, at Sønderborg Forsyning har besluttet, at selskabets eget bud på fremtidens affaldsindsamling var bedst, især fordi det var markant billigere end de nuværende private leverandører.

Sønderborg: Der er stor læseropbakning til Knud Erik Heissel og Meldgaard Miljø, som har kaldt det helt urealistisk, at Sønderborg Forsyning i fremtiden kan samle affald i Sønderborg Kommune væsentligt billigere end dem.

- Det er en forkert drejning for hele samfundet, hvis alt udbud vindes af det offentlige. Vi kan jo ikke alle arbejde for det offentlige. Det er Danmarks virksomheder, som holder Danmark kørende. Derfor er det vigtigt, at det offentlige ikke tager arbejde fra de selvstændige, skriver Martin Schmatz i en kommentar.

Knud Erik Heissel og Meldgaard Miljø kører i dag henholdsvis dagrenovation og genbrug i kommunen. De har reageret med vantro, da de fandt ud af, at Sønderborg Forsynings eget bud på indsamling af skrald fra marts 2020 viste sig, at være 7,8 millioner kroner eller 30 procent billigere end Meldgaards eget bud samt også markant billigere end Heissels.

- Det er så forkert. Meldgaard og Heissel har indsamlet affald for det offentlige i over 30 år. Man må efterhånden tro, at de ved, hvad der skal til for at løse denne opgave. At der er otte millioner til forskel, det er simpelthen noget, der lugter, fortsætter Martin Schmatz.

Det er så forkert. Meldgaard og Heissel har indsamlet affald for det offentlige i over 30 år. Man må efterhånden tro, at de ved, hvad der skal til for at løse denne opgave. At der er otte millioner til forskel, det er simpelthen noget, der lugter.
Martin Schmatz, læser

Overtag også Føtex

Han er langt fra den eneste læser, der har reageret kritisk i sagen.

- Kommunen starter vel en bagerforretning og slagterforretning. De skal jo ikke tjene penge på det. Det skal bare kunne rende rundt, men så skidt med de private virksomheder, om de skal drejer nøglen rundt, skriver Henning Eis.

Det var en enig bestyrelse i det kommunalt ejede forsyningsselskab, som har valgte deres eget kontrolbud. Alle bud var forinden blevet sammenholdt efter en ekstern vurdering, som viste, at Sønderborg Forsynings bud samlet set var bedst målt på pris, miljø og kvalitet med første kriterium som det vigtigste.

- Om et halvt år skal der en ekstra bevilling til, så årsprisen bliver det dobbelte af, hvad buddet lød på, kommer det fra Ole Kristensen.

- Hvis de ikke skal tjene noget på det, så er det mig ubegribelig, hvorfor kommunen ikke overtager samtlige forretninger i kommunen. Så alle kan få glæde af deres tilbud. Køb Føtex og borgerne kan spare millioner af kroner, når de handler, kommenterer Svend Vile.

- Kommunen kan så sende folk i praktik. Gratis arbejdskraft. Så kan de dælme dulme blive billigere end Meldgaard og Heissel, skriver Ole Jensen.

Håb om lavere pris

Der er dog også læsere, der bakker op.

- Nu rolig. De andre har nok bare tjent for meget på det, skriver Hans Harald Vestergaard Jepsen.

- I stedet for at kritisere forsyningsselskabet skulle I da glæde jer over de penge I sparer, kommer det fra Harley Poulsen.

- Når selv Peter Hansen (red: næstformand i bestyrelsen) er glad, kan det nok ikke gå helt galt. Om end der skal foretages en stor investering for at komme i gang med kørslen, skriver Kay Rasmussen.

- Tror at prisen er helt rigtig, for kommunen skal jo ikke tjene penge til ejeren og aktionærer, kommenterer Benny Thomsen.

- Så bliver det vel også billigere for borgerne at få tømt skraldespanden, når nu prisen er 30 procent lavere for kommunen, spørger Thomans Sandbeck.

Læsere raser over Sønderborg Forsyning i skraldesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce