Kulturnatten bliver Fri & Lige

Hovedværket sidder på Multikulturhusets facade ved siden af hovedindgangen.

Kulturnatten bliver Fri & Lige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under Kultur- og Idrætsnatten indvies et af Sønderborgs nyeste kunstværker. Det er kunstner Lise Nørholms 'Fri & Lige', som blandt andet er et relief på seks gang seks meter på Multikulturhuset.

Sønderborg: Siden 1980'erne har kunstneren Lise Nørholm arbejdet med tekstbaserede værker. Hendes værker har siden november 2017 bredt sig i Multikulturhuset. Nu er der også sat et relief på seks gange seks meter er blevet sat op udenfor.

- Ideen med relieffet er at give folk et ord med på vejen. Hvis de vil, kan de stoppe op og kigge nærmere på det. Værket består af linjer med bogstaver, der skifter hvert 10. minut. Jeg har fundet citater fra lokale hjemmesider og hævet det til et poetisk niveau. Men jeg ser mest bogstaverne som tegn og ordbilleder. Jeg laver mønstre med ord, fortæller Lise Nørholm.

'Fri & Lige' består af flere sammenhængende værker i Multikulturhuset. Værket består også af allerede opsatte tekster på væggene og søjler indenfor samt lysdisplays i Multikulturhusets sal samt på parkeringshusets tårn. I et display i Multikulturhusets sal dukker dagens ord op. Det er personalet, der vælger dagens ord eller sætning.

- Det er et brugerinddragende værk, hvor der er noget foranderligt i det. Jeg kan godt lide følelsen af, at det er ude af min kontrol, siger Lise Nørholm.

Kunstner Lise Nørholm under sit værk 'Fri & Lige', som indvies fredag. Foto: Katrine Lund Walsted
Kunstner Lise Nørholm under sit værk 'Fri & Lige', som indvies fredag. Foto: Katrine Lund Walsted

Ordbank i lommebøger

Siden indvielsen af Multikulturhuset har Lise Nørholms ord som 'Kunst er godt' og 'Alt er symbiose' dækket fladerne i huset.

- Jeg har en ordbank i mine lommebøger, som jeg ser som min malerbøtte. Jeg blander ordene sammen, som bliver til værker, siger Lise Nørholm.

Alle værkerne har den fælles titel 'Fri & Lige'.

- Det er som et citat fra den politiske scene. Det er en attråværdig ting, som man kan håbe bliver praktiseret. Samtidig er det et hus med både biblioteket og kunstskole. Her er der en lighed mellem bøger og billeder, selvom de er forskellige, siger Lise Nørholm.

Værket koster knap 1,4 millioner kroner, som kommer fra en procent af byggesummen på Multikulturhuset samt parkeringshuset samt 450.000 kroner fra Statens Kunstfond.

Værket indvies fredag klokken 19.00. Samtidig åbner Lise Nørholms udstilling Fri & Lige II i Multikulturhuset. Udstillingen kan ses i to uger.

Kulturnatten bliver Fri & Lige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce