!DOCTYPE html> Kreditorer sagde stop: Stort ejendomsselskab er gået konkurs | Sønderborg | jv.dk

Kreditorer sagde stop: Stort ejendomsselskab er gået konkurs

Et af de steder, som Udviklingsgruppen Sønderborg har ejet, er Ulkebøl-Centret. Det gælder dog ikke bygningen, som tidligere husede Dagli'Brugsen. Den er ejet af et andet selskab, der intet har med konkursen at gøre. Arkivfoto: Lene Esthave

Kreditorer sagde stop: Stort ejendomsselskab er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forsøg på at redde Udviklingsgruppen Sønderborg er mislykkedes. Rekonstruktionsplan blev afvist af Skat og to andre store kreditorer.

Sønderborg: Udviklingsgruppen Sønderborg, der har ejet omkring 35 beboelsesejendomme, lejligheder og forretningskomplekser blandt andet Ulkebøl-Centret er efter længere tids store økonomiske problemer nu gået konkurs.

- Der har specielt det seneste år opstået alvorlige likviditetsmæssige problemer i selskabet, hvilket har medført, at selskabet ikke har kunnet betale alle kreditorer over den løbende drift, forklarer advokat og rekonstruktør Jens Jepsen, der de seneste uger har arbejdet på at redde selskabet men altså forgæves.

23. oktober begærede Skat Udviklingsgruppen Sønderborg konkurs på grund af et udækket skattekrav. Otte dage senere bad ejerne Skifteretten i Sønderborg om en såkaldt rekonstruktion - en slags pusterum til at finde løsning, så selskabet kunne køre videre.

Skifteretten nikkede ja til, at selskabet blev taget under rekonstruktion. Noget der typisk kun sker et par gange om året, og kun ved begrundet håb om redning.

Udviklingsgruppen Sønderborg
Selskabet har ejet omkring 35 beboelsesejendomme, ejerlejligheder og forretningskomplekser for eksempel i Augustenborg, Bov, Rinkenæs, Ragebøl, Tønder, Felsted, Jegerup, Felstedskov, Lysabild og især i Sønderborg.

En stor del er købt i 2011 for mindre og større beløb fx Perlegade 41 for 13,9 millioner kroner, Store Rådhusgade 8 for fem millioner kroner og Ulkebøl-Centret for 4,5 millioner kroner, men også Svinget 3 i Notmark for mere beskedne 452.500 kroner.

Har de senere år kørt med beskedne overskud og har senest et underskud på 19.962 kroner. Direktør og hovedaktionær i selskabet er Niels Bisgaard-Frantzen med 53 procent, mens Gert Schmidt har 38 procent og Kirsten Kathrine Paulsen Schmidt den resterende ejerandel.

Tilliden var opbrugt

Advokat Jens Jepsen har siden sammen med statsautoriseret revisor Flemming Callesen, der var udpeget som regnskabskyndig tillidsmand, dannet sig et overblik over gæld og værdier i ejendomsselskabet.

I sidste uge fremlagde de en plan for, hvordan selskabet kunne køre videre. Den pegede på frasalg af ejendomme enkeltvis eller samlet under et for at nedbringe den store gæld, men Skat og to andre store kreditorer ville ikke være med.

- Den tidligere ledelse har slidt så meget på sin egen troværdighed, at der ikke var noget tillid tilbage hos de tre kreditorer. Problemerne har simpelthen stået på for længe, forklarer advokaten om afvisningen.

Direktør og hovedaktionær i selskabet har været Niels Bisgaard-Frantzen, mens Gert Schmidt og Kirsten Katrine Paulsen Schmidt har ejet resten. Førstnævnte har henvist til advokaten.

Ifølge advokat-undersøgelsen havde Udviklingsgruppen Sønderborg ellers en positiv balance på 6-7 millioner kroner efter en mæglervurdering af alle ejendommene.

For dårlig ledelse

Over en årrække var gælden desuden nedbragt fra 75 til 46 millioner kroner primært ved salg af ejendomme men også gennem penge fra den daglige drift. Det betød, at kassen var blevet drænet for finanser.

- Det er min vurdering, at ledelsen og ejerkredsen dels har "taget for let" på de problemer, der opstod ad likviditeten. Både selskabet og ledelsens forhold til selskabets kreditorer er blevet mere end almindeligt slidt med den følge, at ledelsen og indehaverkredsen ikke har formået at løse problemerne, da disse voksede sig større, kommer det fra Jens Jepsen.

Sagen er nu overdraget til Kammeradvokaten, der er kurator i sager med statslige anliggender.

- Når kreditorer ikke tror på selskabet, så er der ikke noget at diskutere. Selvfølgelig ærgrer det mig, når min undersøgelse nu viste, at der var noget at redde. Hvis min plan var blevet gennemført skulle alle have alt, de havde til gode, siger Jens Jepsen.

Ifølge ham rammer konkursen ikke lejerne. Der vil fortsat være varme og el, dog har de fået brev om, at lejen skal betales til kurator.

Kreditorer sagde stop: Stort ejendomsselskab er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce