Kræmmermarked skal få flere gæster til ringriderfesten

Ringriderfesten i Sønderborg er mere end ringridning. For år tilbage var der også kræmmermarked, og det kommer der igen i år. Arkivfoto: Timo Battefeld

Kræmmermarked skal få flere gæster til ringriderfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturudvalget har givet Ringriderfesten i Sønderborg lov til at holde kræmmermarked på boldbaner ved Sønderborg Stadion. Ringriderfesten skal selv betale for eventuelle skader.

Sønderborg: Ringriderfesten i Sønderborg forsøger hele tiden at udvikle sig. Derfor har foreningen ansøgt Sønderborg Kommune om tilladelse til at holde kræmmermarked på fodboldbanerne ved Sønderborg Stadion. Der sker for at få flere end 30.000 gæster ind på pladsen, som var besøgstallet sidste år. Besøgstallet er faldet de sidste to år for Ringriderfesten.

- Det er utroligt vigtigt, at man udvikler ringriderfesterne. Derfor prøver vi at bygge så meget op omkring ringriderfesten som muligt. Vi skal have flere ind på pladsen i stedet for færre, så vi kan bibeholde rytterantallet på 500. Der skal gøres noget, så ringridning ikke bliver en uddøende race, siger Jacob H. Bendtsen, der er formand for pladskomitéen.

Komitéen forventer mellem 20.000 til 25.000 besøgende på kræmmermarkedet.

Kræmmermarked
I forbindelse med kræmmermarkedet skal der stilles boder, tele og campingvogne op på fodboldbanerne. I den forbindelse skal der køres på banerne. FC Sønderborg skal bruge lysbanen cirka 14 dage efter ringriderfesten er slut.

Politikere bakker op

Politikerne i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har godkendt ønsket fra Ringriderfesten, selvom forvaltningen havde anbefalet politikerne at give afslag på grund af risikoen for, at kræmmermarkedet kan skade fodboldbanen. Ringriderfesten vil bruge lysbanen samt 7-mandsbanen ved siden af.

Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Sl.P.) har sagt ja til ønsket, da ringriderfesten skal udvikle sig.

- Ringriderfesten er et stort aktiv i Sønderborg Kommune og By, derfor bakker vi op. Når vi har givet grønt lys til at bruge lysbanen, så er det vores forventning, at hvis der sker skader på banen, så retter man op på dem, siger Stephan Kleinschmidt.

Næstformand Jesper Kock (S) støtter også kræmmermarkedet.

- Det er vigtigt at støtte op, når Ringriderfesten prøver at udvikle. Nu får de mulighed for at teste det af. Jeg håber, det lykkes, så FC Sønderborg ikke får for store gener, siger Jesper Kock.

Sportschef har tiltro

Det er primært FC Sønderborg, som bruger lysbanen til træning samt kampe.

- Jeg går ud fra, at når man har givet tilladelse til det, så har jeg fuld tiltro til, at der er styr på diverse tiltag for at minimere skaderne, siger Christoffer Kirkegaard, der er sportschef ved FC Sønderborg.

Jacob H. Bendtsen fra Ringriderfesten fortæller, at man er ved at undersøge, hvordan banen kan skånes.

- Vi er meget taknemmelige for, at kulturudvalget har sagt ja. Men vi har også fuld respekt for de fodboldfolk, der gør brug af banen. Men det giver også god mening at bruge det areal, når andre ikke bruger det. Nu skal vi finde måder, vi kan beskytte banerne på, siger Jacob H. Bendtsen.

Udvalget har godkendt Ringriderfestens ansøgning som en forsøgsordning med betingelse af, at eventuelle omkostninger ved genetableringer af banerne afholdes af Ringriderfesten. Kræmmermarkedet skal foregår under dette års ringriderfest den 6.-9. juli.

Kræmmermarked skal få flere gæster til ringriderfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce