Kommunen dropper ny rundkørsel

Dette skilt på Nordborgvej syd for Guderup har i mange måneder lovet bilisterne en rundkørsel i løbet af 2019. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen

Kommunen dropper ny rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En analyse af trafikken omkring Guderup peger på, at en rundkørsel ved Nordborgvej/Fynshavvej ikke er løsningen for en bedre afvikling af trafikken på Nordborgvej. Løsningen er et ekstra ligeud-spor i lyskrydsene ved Vestergade og Oksbølvej.

Guderup: Der er i budgetaftalen for 2016-2019 afsat ni mio. kr. til en rundkørsel i krydset Nordborgvej/Fynshavvej lige syd for Guderup. Rundkørslen skulle optimere trafikafviklingen på strækningen. Nu viser en analyse imidlertid, at en ny rundkørsel ikke er den mest hensigtsmæssige løsning, skriver Sønderborg Kommune i pressemeddelelse.

- Når vi iværksætter en analyse, hvor trafikken tælles på veje og i kryds i nærheden af Guderup, så er det fordi, vi vil være sikre, inden vi investerer - og ikke vil basere beslutninger på, hvad vi synes og tror. Analysen fortæller, at den træge trafikafvikling forværres omkring lyskrydsene - altså at det er dér, problemerne skal løses. Det lytter vi til, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard efter at hendes udvalg har besluttet, at rundkørslen droppes til fordel for ekstra ligeud-spor i de to lyskryds ved Guderup.

Fredet jord

Ud over at analysen af trafiksituationen omkring Guderup siger, at en rundkørsel "ikke i tilstrækkelig grad vil afhjælpe kødannelse og lav hastighed på Nordborgvej", så er der også den hindring, at fredningen omkring Egen Kirke gør det vanskeligt at ekspropriere jord til en rundkørsel på stedet.

Kommunen dropper ny rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce