Kommune villig til forlig i Ring of fire-sag

Ulla og Morgens Dankert med deres dreng Christian, der blev alvorligt forbrændt ved Ring of Fire i 2017.Foto: Timo Battefeld

Kommune villig til forlig i Ring of fire-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver efter alt at dømme ikke nødvendigt for forældre til forbrændte børn at gå til domstolene for at få erstatning efter en skate-ulykke på Sønderborg Havn i 2017, da flere børn blev alvorligt forbrændt. Kommunen påtager sig erstatningsansvaret efter en ekstern juridisk undersøgelse af sagen.

Den forfærdelige brandulykke ved skate-eventen Ring of fire i 2017, da syv børn blev forbrændt, fik i juni 2018 sat et strafferetligt punktum.

Her blev Sønderborg Skateklub frifundet for alle anklager efter arbejdsmiljøloven. Skateklubben var ikke ansvarlig for sikkerheden - det var derimod Sønderborg Kommune.

Det stod klart i dommen fra 1. juni ved Retten i Sønderborg. Statsadvokaten i Viborg besluttede et par uger senere ikke at anke sagen til Vestre Landsret. Nu tyder alt på, at der heller ikke bliver en civil erstatningssag ved domstolene, for Sønderborg Kommune har meddelt forældre til de forbrændte børn, at kommunen kan påtage sig erstatningsansvaret - og at kommunen afventer et erstatningskrav.

- Det lader til, at vi ikke en gang til skal igennem en opslidende retssag. Det er der slet ikke tvivl om, at vi også helst vil undgå, siger Mogens Dankert, der er far til den dengang ni-årige Christian, der blev voldsomt forbrændt over store dele af kroppen.

Sønderborg Kommune har fået lavet en ekstern juridisk undersøgelse af sagen, og den viser, at kommunen kan påtage sig erstatningsansvaret - uden at der skal gennemføres en retssag. Der er dog en del juridiske spidsfindigheder omkring erhvervsevne tab og mengrad, der skal undersøges nærmere - før Sønderborg Kommune og familien Dankert kan indgå i et forlig. Den del er endnu uafklaret - og alene vurdering hos Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring kan tage op til ti måneder.

Fakta
Lørdag 20. maj 2017 blev syv personer - heraf seks børn - forbrændt ved en skateevent på Sønderborg Havn. Flere børn blev alvorligt forbrændt, og de blev bragt med helikoptere og ambulancer til Rigshospitalet, Odense Universitets Hospital og andre sygehuse i Sønderjylland og Flensborg.1. juni blev en nu 21-årig skater dømt for uagtsom legemsbeskadigelse. Han blev idømt 14 dages betinget fængsel. Sønderborg Skateklub blev frifundet i sagen.

Sønderborg Kommune har ikke været tiltalt i sagen. Under retssagen mod den unge mand og skateklubben har domsmandsretten dog slået fast, at det var Sønderborg Kommune, der havde ansvaret for sikkerheden ved eventen. Der kan komme en retssag senere i forhold til erstatning til de forbrændte børn, hvis parterne ikke finder sammen i et forlig.
Ulla og Morgens Dankert med deres dreng Christian, der blev alvorligt forbrændt ved Ring of Fire i 2017.Foto: Timo Battefeld
Ulla og Morgens Dankert med deres dreng Christian, der blev alvorligt forbrændt ved Ring of Fire i 2017.Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Det var en lettelse

Borgmester Erik Lauritzen (S) glæder sig over, at alt ny tyder på et forlig og et punktum i sagen.

- Jeg synes, det er rigtig fint. Vi var nødt til at få undersøgt juridisk, hvad vi måtte og hvad vi kunne gøre. Vi er alle interesseret i at få afsluttet den her sag på en god og ordentlig måde, siger han.

Christian heler fysisk efter planen, men han vil være mærket for livet. Familien var tidligere i år i Nürnberg, hvor de sammen med andre brandofre og deres familier var samlet. Til stede var også tyske eksperter - og mødet med en 30-årig mand fra Bremen var en åbenbaring for familien.

- Hans forbrændinger var stort set de samme som Christians. Vi kunne se og høre, han havde det godt - og et godt liv. Han dyrkede også triatlon. Det var en tur, der virkelig gjorde os afklaret på mange måder. Det var en lettelse at se og tale med den tyske mand. For eksempel at vide, at smerterne og kløen forsvinder, og at det kommer til at se meget bedre ud, fortæller Ulla Dankert.

Drengen heler som  planlagt fysisk, men han vil aldrig helt komme sig over brandulykken, og der kan også vise sig psykiske men. Foto: Timo Battefeld
Drengen heler som planlagt fysisk, men han vil aldrig helt komme sig over brandulykken, og der kan også vise sig psykiske men. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Kommune villig til forlig i Ring of fire-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce