Kidnapperbande sendt i fængsel

To sønderjyske mænd blev kidnappet i 2017. Nu har tre mænd fået dom i sagen. Modelfoto

Kidnapperbande sendt i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mænd fra Københavnsområdet er idømt i alt næsten seks års fængsel for at kidnappe to mænd i Gråsten. En fjerde mand, der af politiet betegnes som bagmanden bag kidnapningen er sigtet i sagen, og ham vil politiet også have dømt.

Sønderborg: Tre mænd i en firebande fra København er ved Retten i Sønderborg idømt i alt fem år og ni måneders fængsel for at have kidnappet to sønderjyder fra Gråsten. De blev kørt til et kolonihavehus i Rødovre ved København, hvor de blev holdt fanget. Det var to mænd på 20 og 24, der blev kidnappet fra en parkeringsplads tæt ved Gråsten Slot i november i fjor.

Foruden de tre dømte - Farrooq Azam Bhatti, Gideon Chijioke Darojimba og Omar Ahmed Kassem - mener Syd- og Sønderjyllands Politi, at den fjerde mand nu også skal tiltales og i retten.

- Jeg forventer bestemt, at den fjerde mand bliver tiltalt, nu der vi har en afgørelse i denne sag. Faktisk er det ham, politiet betragter som bagmanden i hele denne her sag. Det er en bror til den ene af de dømte, siger senioranklager Lars Viereck.

Han glæder sig over rettens afgørelse.

- Det er jeg godt tilfreds med. Retten har dømt efter anklageskriftet, og dermed er retten enig i, at det er de tre, der har medvirket til bortførelsen og frihedsberøvelsen, siger Lars Viereck.

De første retsmøder i sagen kørte i juni, men flere gange mødte kronvidnet i sagen ikke op. Det var den 24-årige mand, der blev kidnappet. Det præcise motiv er aldrig kommet frem i retten, der har været nævnt narkogæld, og dummebøder i størrelsen 200.000 kroner - men onsdag mødte kronvidnet faktisk op og forklarede, at det var tale om gæld til den fjerde mand, der endnu ikke har været for retten. Den 24-årige sønderjyde forklarede, at han skyldte ham 17.000 kroner for en bil. Han havde pengene med, da de skulle mødes i november 2017, men alligevel hev firebanden ham ind i en bil og kørte ham til Rødovre, hvor han blev holdt fanget under bevogtning af de tre dømte.

Den 24-årige mand og en 20-årig kammerat blev holdt fanget i havekolonien i et døgns tid. Den ældste blev udsat for vold, trusler på livet - her blev han også truet med en kniv - og hans hænder var fikseret med plasticstrips på ryggen.

Jeg forventer bestemt, at den fjerde mand bliver tiltalt, nu der vi har en afgørelse i denne sag. Faktisk er det ham, politiet betragter som bagmanden i hele denne her sag. Det er en bror til den ene af de dømte.
Lars Viereck, senioranklager
En fjerde mand vil sandsynligvis også blive tiltalt i sagen. Politiet mener, at det er bagmanden i kidnappersagen - og en bror til en af de tre dømte. Modelfoto
En fjerde mand vil sandsynligvis også blive tiltalt i sagen. Politiet mener, at det er bagmanden i kidnappersagen - og en bror til en af de tre dømte. Modelfoto

Kidnappere gennembanket

Den 23-årige Farooq Bhatti ankede sin dom på et år og ni måneders fængsel, mens den 18-årige Gideon Darojimba med to et halvt års fængsel og Omar Kassem med et år og seks måneders fængsel bad om to uger til at overveje, om de vil anke til landsretten. Den yngste var bare 17 år, da han blev kidnapper. Med i hans dom er et hængeparti på et års fængsel fra en tidligere sag, hvor han er dømt for lignende kriminalitet.

Farooq Bhatti og Gideon Darojimba mødte op til grundlovsforhøret i november 2017 med tydelige skader efter at være blevet gennembanket. Bhatti havde brækket næsen og et stiksår i låret - og begge havde voldsomt hævede ansigter som efter vold. Overfaldet skete ved en lejlighed i Sønderborg-området, da de vendte retur efter kidnapningen. Men her ventede altså en flok sønderjyder i en form for hævntogt. De nu dømte har i et tidligere retsmøde forklaret, hvordan de i 20 minutter blev tæsket med køller, sabler, knive og billardkugler i håndklæder i 20 minutter.

Den voldssag efterforskes stadig af politiet, og den kan ende med en straffesag. Hvor de nu dømte er ofrene for vold.

Kidnapperbande sendt i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce