Kendt badehotel skal have nye forpagtere

Tina og Peter Philipp (tv.) stopper som forpagtere på Ballebro Færgekro til september. I stedet tager Anja og Morten Aagard Adam Hansen over. Foto: Timo Battefeld

Kendt badehotel skal have nye forpagtere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter næsten 20 år med Ballebro Færgekro vil Tina og Peter Philipp prøve noget andet. Nyt værtspar fra november bliver nuværende forpagtere af OX-EN og Vollerup Kro.

Ballebro: Det historisk badehotel ved Alssund skal have nye forpagtere. Det nuværende værtspar Tina og Peter Philipp har ikke ønsket at forlænge deres forpagtningsaftale på Ballebro Færgekro, der er ejet af erhvervsmand Hans Michael Jebsen gennem selskabet Stenbjerg Ejendomme.

- Beslutningen har været længe undervejs. Det er stadig sjovt, men ikke så sjovt, som det har været, så er det tid til at stoppe, siger parret, der allerede i 2017 meddelte, at de ville stoppe, så ejeren havde en fair chance for at finde nye forpagtere.

- Det har været en livsstil. Når man giver noget af sig selv, mister man også lidt og på et tidspunkt skal man lade batterierne op. Vi prædiker hver eneste lørdag, når vi holder selskaber, at man skal holde, mens festen er god, og det gør vi nu, siger Peter Philipp, der sammen med sin hustru den 26. juli har drevet badehotellet i 20 år.

- Vi er kede af, at Tina og Peter har valgt at stoppe på Ballebro, idet vi altid har haft et meget godt samarbejde. De har været et stort plus såvel faglig som menneskelig. På den anden side er det meget forståeligt, at de ønsker at afprøve nye græsgange, siger Henrik Uldall Borch, direktør for Stenbjerg Ejendomme.

De nye forpagtere
Hun er fra Store Andst ved Vejen, og han er fra Sønderborg. Inden Anja og Morten Hansen for godt ti år siden blev forpagtere af OX-EN og Vollerup Kro, havde hun været på Kaffariet og Brøggeriet på Rådhustorvet samt bestyrer af Penny Lane, mens han var sælger hos Sonofon. Parret har i 14 år boet i Blans, hvilket de fortsætter med.Ballebro Færgekro blev bygget i 1729 som en lille gård. I 1870 fik stedet kroophold af den preussiske myndighed. Frem til 1990 var den ejet af familien Lorenzen. Hans Michael Jebsen købte i 1993 kroen og gennemførte fra 1995-97 en gennemgribende renovering. I 2014 fik den tilført stednavnet Badehotel.

Færgekroen har 11 værelser. Cirka halvdelen af omsætningen kommer fra selskaber, en tredjedel fra a la carte og resten fra overnatninger. De private kunder kommer især fra fastlandssiden og over mod Aabenraa, mens der en del erhvervsfolk fra Sønderborg, som frekventerer stedet. Herudover er der turister, hvoraf mange er stamgæster.
Det nye værtspar fra november har i over ti år været forpagtere af Vollerup Kro og OX-EN. Foto: Timo Battefeld
Det nye værtspar fra november har i over ti år været forpagtere af Vollerup Kro og OX-EN. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Nyt par tager over

Nyt værtspar bliver Anja og Morten Aagard Adam Hansen, der i lidt over ti år har været forpagtere af OX-EN og Vollerup Kro, som de dermed stopper med.

- Vi var slet ikke utilfredse, men det her var en mulighed, vi ikke kunne sige nej til. Det bliver fedt men også en udfordring. Et step op med den location og beliggenhed, siger de glad.

Anja og Morten Hansen blev lidt tilfældigt sporet ind på Ballebro Færgekro, der er bygget i 1729 og blandt andet er kendt fra TV2's udsendelsesrække omkring hoteller og pensionater i Vandkantsdanmark.

- Vi er sikre på, at vi med Anja og Morten har fundet det forpagterpar, der med deres fremtræden og viden vil kunne efterkomme Tina og Peter på bedste vis. De vil sørge for at gæsterne også fremover med glæde vil kunne komme til Ballebro med den fornemmelse, at der bliver taget godt vare om dem, siger Henrik Uldall Borch.

Finde egen stil

Hansen-parret, der bor i Blans med deres to børn, var ved stranden ved Ballebro, da Peter Philipp kom ud og spurgte, om det ikke var noget for dem at overtage. Han hjalp også med en kontakt til ejeren.

- Den første tanke var, at hvis vi havde tre steder, så ville vi brænde sammen. Men idéen udviklede sig. Hvorfor ikke have et sted, hvor vi kunne give den fuld gas, siger Morten Hansen.

9. september siger Tina og Peter Philipp farvel, hvorefter færgekroen skal igennem en renovering. Det nye værtspar får nøglerne 1. november og siger farvel til OX-EN og Vollerup Kro, der nu leder efter nye forpagtere.

- Badehotellet skal køre videre som i dag med a'la carte, selskaber og frokoståbent om sommeren, men vi skal finde vores egne rutiner. Vi ønsker ikke at være en kopi af Peter og Tina, selvom de har gjort det fremragende, siger de nye forpagtere.

De har blandt andet nogle tanker og idéer til, hvordan man endnu mere kan gøre brug af den fantastiske natur og beliggenhed, som badehotellet har.

Kendt badehotel skal have nye forpagtere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce