I krig & kærlighed lever videre

Peter Mads Clausen åbnede udstillingen. Stående ses skuespiller Sebastian Jessen, instruktør Kasper Torsting og producer Ronnie Fridthjof. Foto: Kim Holm

I krig & kærlighed lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den flotte Havnbjerg mølle er nu rammen om en flot udstilling om 1. verdenskrig og filmen "I krig og kærlighed".

Havnbjerg: Det er blevet en ualmindelig flot udstilling om 1. verdenskrig og spillefilmen "I krig og kærlighed i de fantastiske rammer ved Havnbjerg Mølle.

I den anledning havde Havnbjerg Mølle, som ejes af Fabrikant Mads Clausens fond, inviteret til åbent hus med det helt store sønderjyske kaffebord og kaffe - vel og mærke ganske gratis.

Og det var der rigtig mange, som benyttede sig lørdag eftermiddag, hvor de besøgende kunne se, at Havnbjerg Mølle var hovedlocation for optagelserne til spillefilmen "I krig & kærlighed", som havde premiere på 100 årsdagen for afslutningen af 1. verdenskrig den 11. november 2018.

Mads Clausens fond stillede møllen til rådighed for optagelserne og støttede filmprojektet med 6,5 millioner kroner.

Peter Mads Clausen, formand for Mads Clausens fond, åbnede udstillingen og fortalte de mange fremmødte, at fonden for cirka to år siden fik en opringning fra Fridthjof Film i København. De ville lave en spillefilm, som foregik på Als under 1. verdenskrig. De var på udkig efter en egnet location som centrum for historien.

- De havde fået øje på vores gamle mølle og ville gerne komme forbi og se, om den var egnet. Det lød da helt vildt spændende med en sådan film og så i vores mølle, sagde Peter Mads Clausen.

Producer Ronnie Fridthjof og instruktør Kasper Torsting kom forbi, og det var kærlighed ved første blik.

- Inden vi fik set os om, var fonden og møllen dybt involveret i et stort filmprojekt. Vi valgte at støtte projektet og var ikke i tvivl om, at filmen ville få stor betydning for vores lokalområde. Og vi er bestemt ikke blevet skuffet, understregede Peter Mads Clausen.

Han tilføjede, at det var grunden til, at fonden har valgt at lave en udstilling om filmen på Havnbjerg Mølle. Allerede inden filmen havde premiere i efteråret, kunne vi mærke en stor interesse hos vores gæster.

- Vi er stolte af vores gamle mølle. Det var min far (Mads Clausen, red.), der i midten af 60'erne tog initiativ til at restaurere møllen. Jeg er sikker på, han også ville være både glad og stolt over så flot og velbevaret den er i dag, sagde Peter Mads Clausen.

Instruktør Kasper Torsting er taknemmelig over, den støtte Mads Clausens fond har givet.

Havnbjerg Mølle
Fabrikant Mads Clausen tog i midten af 1960'erne initiativ til en gennemgribende restaurering af Havnbjerg mølle. Den blev bragt tilbage til sit oprindelige udseende fra 1835, hvor den erstattede en tidligere stubmølle.

Fabrikant Mads Clausens fond købte møllen i 1969 og står for dens drift og vedligeholdelse.

Havnbjerg mølle er fredet.
Publikum kan nu på Havnbjerg mølle opleve en udstilling om 1. verdenskrig og kulisserne til filmen
Publikum kan nu på Havnbjerg mølle opleve en udstilling om 1. verdenskrig og kulisserne til filmen "I krig og kærlighed". Foto: Kim Holm

Tænke stort

- Ambitionerne med filmen var at komme i mål. Fonden har været i stand til at tænke stort. Det betyder meget. Det var ikke bare luftkasteller, men et luftskib, der kan flyve, sagde han efter åbningen til JydskeVestkysten og tilføjede, at nu er ringen sluttet og det er lidt vemodigt at tage herfra igen.

Også producer Ronnie Fridthjof fortalte, at man oprindelig var på udkig efter en vandmølle, men med synet af Havnbjerg Mølle var det den perfekte location.

- Det var helt filmmisk at stå på vejen og se op til møllen, sagde han og tilføjede, at det var en dejligt gensyn og en imponerende udstilling med både underholdning og en krigshistorie.

Skuespiller Sebastian Jessen, der har hovedrollen i filmen "I krig & kærlighed" sammen med Rosalinde Mynster, var også mødt op til åbningen af udstillingen.

- Det vækker gode minder, og det er ret særligt at vende tilbage, når vi har arbejdet på et filmhold med 50 personer, sagde Sebastian Jessen. Han har holdt pause og er blevet far for anden gang. Men nu er han i gang igen med filmarbejdet.

- Til august kommer der en TV2-krimi, hvor jeg har hovedrollen sammen med min lillebror Andreas Jessen. De spiller brødre - mere må han ikke afsløre.

Det er et fantastisk syn med Havnbjerg mølle og et flot stuehus. Foto: Kim Holm
Det er et fantastisk syn med Havnbjerg mølle og et flot stuehus. Foto: Kim Holm
De mange besøgende havde fornøjelse med kaffe og sønderjysk kagebord ad libitum. Foto: Kim Holm
De mange besøgende havde fornøjelse med kaffe og sønderjysk kagebord ad libitum. Foto: Kim Holm

I krig & kærlighed lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce