I Krig & Kærlighed bliver en helaftensfilm

Producer Ronnie Fridthjof og instruktør Kasper Torsting foran computerne, da klippearbejdet var afsluttet mandag aften. Foto: Fridthjof Film

I Krig & Kærlighed bliver en helaftensfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmselskabet Fridthjof Film blev sent mandag aften færdig med klippearbejdet til filmen I Krig & Kærlighed, som er blevet optaget på Als og i Tønder. Gallapremieren vil foregå i Alsion.

Als: Sent mandag aften blev producer Ronnie Fridthjof og instruktør Kasper Torsting færdig med klippearbejdet til 1. Verdenskrigsfilmen I Krig & Kærlighed, som blev optaget på Als og i Tønder i februar og marts.

Filmselskabet Fridthjof Film havde på forhånd ikke besluttet, hvor lang filmen skulle være. Men filmen endte med at blive to timer og 15 minutter - det vil sige en helaftensfilm.

- Mandag klokken 22 lukkede vi filmens klipning, og filmen er dermed fuldstændig låst. Vi har hele tiden været ret bevidste om, at filmen skal have den længde, som føltes rigtig. Vi er ikke gået op i en bestemt længde, men i klippeprocessen og ved testvisninger af filmen har det vist sig, at vi har så mange gode optagelser, at vi ikke kan jappe det igennem, siger Ronnie Fridthjof.

Filmen handler om soldaten Esben (Sebastian Jessen), som må forlade sin kone (Rosalinde Mynster) for at være soldat i 1. Verdenskrig.

- Vi ville have tid til at fortælle de historier, som vi har optaget. Ud over hovedhistorien er der flere sidefortællinger. Hvis filmen skulle være kortere, så skulle vi klippe sidehistorierne ud, og det ville gøre historien mindre. I 1. Verdenskrig var der så mange skæbnefortællinger, så det ville være ærgerligt, hvis vi kun havde hovedhistorien. Så filmen får den tid, den skal have, siger Ronnie Fridthjof.

I Krig & Kærlighed
Filmen har gallapremiere den 11. november og kan ses i landets biografer fra den 15. november. Filmen er Fridthjof Films største produktion til dato. Filmen har blandt andet fået støtte fra Det Danske Filminstitut, Danmarks Radio og Fabrikant Mads Clausens Fond. Også FilmFyn, Filmfond Hamburg Schleswig-Holstein, Tønder og Sønderborg kommuner har støttet filmen. Filmens budget er på 42,5 millioner kroner. Fridthjof Film har selv investeret 10 millioner kroner i filmen.Filmen er skrevet af producer Ronnie Fridthjof og instruktør Kasper Torsting og er inspireret af den sønderjyske forfatter Karsten Skovs roman 'Knacker'.

Premiere i Alsion

Filmen får gallapremiere i Alsion søndag den 11. november på 100-årsdagen for 1. Verdenskrigs afslutning. Men man vil få mulighed for at se filmen før premieren. Fridthjof Film tager på en pressetur i hele landet, som begynder i Sønderborg mandag den 29. oktober.

- Om aftenen viser vi filmen, så nogle vil få lov til at se filmen inden premieren og møde skuespillerne. Den allerførste visning nogensinde bliver i Kinorama i Sønderborg, siger Ronnie Fridthjof, der glæder sig til at vise filmen for det sønderjyske publikum.

Filmen er blandt andet optaget ved Havnbjerg Mølle, i Nørreskoven, Augustenborg Slot og på Sønderborg Havn samt i Tønder. Det har været vigtigt for producer og instruktør, at filmen blev optaget der, hvor begivenhederne foregik.

- Filmen er, som vi havde håbet og måske lidt mere til. Man fornemmer virkelig, at det er en enorm sønderjysk film. Den har den følelse af, at den foregår det rigtige sted. Der er nogle fantastiske skud af Sønderborg. Det er en smuk film, siger Ronnie Fridthjof.

I Krig & Kærlighed bliver en helaftensfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce