Husmandsbrug skal sikres for fremtiden


Husmandsbrug skal sikres for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22 ejendomme i Ertebjerghav er omfattet af et forslag til lokalplan, som skal sikre, at de smukke husmandsbrug fra 1700- og 1800-tallet forbliver en arkitektonisk sammenhæng. Lokalplanforslaget kommer i offentlig høring i fire uger.

Ertebjerg: Sønderborg Kommune ønsker med en lokalplan at sikre de smukke husmandsbrug i Ertebjerghav. Det velbevarede område skal forblive en intakt samling af husmandssteder med oprindelig arkitektur og stilhistorisk byggeskik. Ejendommene fortæller om et liv med landbrug, skovbrug og fiskeri, som beboerne levede i perioden fra slutningen af 1700- til slutningen af 1800-tallet, hvor de er bygget.

Lokalplanforslaget omfatter 22 ejendomme på vejene Ertebjerghav, Sønder Kettingskov og Blommeskobbel. Det var et konkret ønske om nedrivning af en ejendom i området, som for alvor gjorde Sønderborg Kommune opmærksom på behovet for en bevarende lokalplan. Sønderborg Kommune sagde nej til nedrivning, og med lokalplanforslaget ønsker Teknik- og Miljøudvalget nu generelt at fremtidssikre områdets karakter og helhed. Det sker i en lokalplan ved, at der udstikkes rammer for, hvordan ejerne af ejendommene i området må udføre løbende istandsættelser og ombygninger.

En perle

- De er en perle af et område, der ligger her. Husejere har igennem årtier værnet om deres bygninger og haver og dermed sikret en fin kulturarv. Samtidig er der fra mange af ejendommene smuk udsigt over Lillebælt. På en ø, hvor man generelt ikke har været bange for at følge med tiden ved at rive ned, bygge om og modernisere, er det er særsyn, og derfor skal vi passe godt på det, der er tilbage, lyder det fra formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, i forbindelse med, at udvalget har godkendt forslaget til lokalplan og sendt det i høring.

Husmandsbrug skal sikres for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce