Handelsformand: Mere fokus på det positive

Formanden for Sønderborg Handel vil have Sønderborg til at blive bedre til at ranke ryggen og slå på alt det, der fungerer. Foto: Claus Rantzau Møller

Handelsformand: Mere fokus på det positive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prøv at tal tingene op og flere der påtager sig at være ambassadører for løfte byen. Sådan lød det fra Rikke Torré, da der var generalforsamling i Sønderborg Handel.

Sønderborg: Lige nu er der 30 flere butikker i byen end før Borgen kom til, mens der lige nu er 17 ledige lejemål i gågadeområde.

- Det er noget vi skal have løst, men også noget der bliver arbejdet stærkt på. Så prøv nu at tal tingene op, vi skal være bedre til at knejse med nakken og være glade for det, vi skaber. Det er min drøm, at vi skal være bedre til at ranke ryggen og slå på alt det, der fungerer, lød det fra Rikke Torré, formand for Sønderborg Handel, da den holdt generalforsamling tirsdag aften på Hotel Sønderborg Strand med omkring 74 deltagere.

- Det er min drøm, at flere vil påtage sig at være ambassadører for Sønderborg med det formål at løfte og hype byen. Omtale - et dynamisk medieaftryk, en begejstring. Den er guld værd. For stolthed avler stolthed, sagde Rikke Torré og nævnte Tour de France, planen om Ferieresort Nordals, udvidelsen af Sønderborg Lufthavn, besøg af krydstogtskib samt opførelsen af Alsik som gode eksempler på, at der sker en masse.

Hun roste et stærk samarbejde med Sønderborg Kommune og oprettelsen af Aktørudvalget, der primært er sat i verden for at styrke samarbejdet mellem kultur, handel og turismen. Hun fremhævede også, at man har stået sammen om at skabe for fester og liv i gaderne, når Kultur i Syd rockede i Mølleparken.

Derimod var der ris til gågaderenovering, som blev kaldt en lang og til tider, sej omgang, som helt klart har kostet i de berørte butikker.

Med stor viden, engagement og indsats har han været kraftigt medvirkende til, at vi i 2021 for alvor kan sætte Sønderborg på kortet også langt ud over vores grænser.
Rikke Torré, formand, Sønderborg Handel
Året i tal
Sønderborg Handel kom ud af 2018 med overskud på 7.698 kr. Omsætningen var på 2,7 mio. kr., hvilket var næsten 100.000 kr. mere end i 2017. Det skyldes en engangsindtægt fra legater på 240.415 kr. Indtægten fra gavekort, pyloner og kontingenter var faldende.På omkostningssiden blev der brugt mindre på løn, da Sønderborg Handel noget af året var uden en citymanager. Der blev brugt en del mere på markedsføring og aktiviteter. Der endte på næsten 1,9 mio. kroner mod små 1,4 mio. i 2017. Egenkapitalen er på næsten en lille mio.

I 2019 budgetters med faldende indtægter fra kontigenter og gavekort, mens der vil være stigende personaleomkostninger, da der er ansat en citymanager. Der er afsat med små 1,4 mio. kr. til aktiviteter og markedsføring. Der budgetteres med et underskud på en kvart million kr.
Omkring 74 havde denne gang fundet vej til årets generalforsamling i Sønderborg Handel. Foto: Claus Rantzau Møller
Omkring 74 havde denne gang fundet vej til årets generalforsamling i Sønderborg Handel. Foto: Claus Rantzau Møller

Nødt til at tænke nyt

Institut for Centerplanlægning offentliggjorde i 2018 en undersøgelse af, der Danmarks nuværende 109 handelsbyer om ti år ville være nede på 29.

- Der skal Sønderborg være med på kortet. Vores midt by vil nok med tiden udvikle sig og ændre karakter til en anden end vi kender den i dag, men det er jo heller ikke farligt, eller negativt, det kaldes udvikling. Så vi er og skal være klar til at tænke nye tanker og have visioner og en tydelig målsætning for hvor og hvordan vores by ser ud om 5 og 10 år. Ikke mindst få det synliggjort og italesat, sagde Rikke Torré.

Den 11. oktober 2018 blev Sønderborg kåret til Danmarks flotteste handelsby, men kan ikke hvile på laurbærrene.

- Vi kan lokke syd-sydvest og sønderjyder fra oplandet hertil samt vores tyske naboer sydfra, hvis udbuddene af lækre butikker er der og handelsoplevelser kan kobles med oplevelser generelt. Altså, vi skal have det rette at byde på. Det er her, vi skal være skarpe de kommende år. Hvad kan Sønderborg byde på af overraskelser og begivenheder.

Rikke Torrés eget bud var det uventede, det moderne, den dynamiske bymidte, butiksudbuddet, kulturen og naturen.

- Det skal vi blive ved med at udvikle og raffinere i Sønderborg. Vi skal bruge hinandens styrker og målrettede indsats på, hvordan vi indretter byen. Vi samarbejder allerede nu med Aktørudvalget på, at få fyldt de tomme butikker ud. Vejle har pt. 30 butikstyper og kæder, som ikke er repræsenteret i Sønderborg. Lad dem dog komme, så vi kan vækste.

Ny i bestyrelsen blev Inge Olsen, Bente Rasmussen og Flemming Enghave, mens Bjarne Vejsnæs havde ønsket at stoppe.

Foto: Claus Rantzau Møller
Foto: Claus Rantzau Møller

Handelsformand: Mere fokus på det positive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce