Grillbar får sur smiley og bøde

Manglende egenkontrol over længere periode har udløst en sur smiley og bøde på 5.000 kroner til Nybøl Grill. Arkivfoto

Grillbar får sur smiley og bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybøl Grill er blevet straffet af Fødevarestyrelsen for manglende egenkontrol i både køkken og varemodtagelse.

Nybøl: Manglende egenkontrol har udløst en sur smiley og bøde på 5.000 kroner til Nybøl Grill på Amtsvejen. Det er sket efter et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen i slutningen af november.

Under besøget blev det konstateret, at der ikke var foretaget dokumentation for varemodtagelse og opbevaringstemperatur siden den 27. september samt for opvarmning og nedkøling siden juni.

- Jeg kan ikke forklare, hvorfor det ikke er sket. Vi fik lidt skældud, fordi det er anden gang, det sker, men nu er alt i orden, siger ejer Ngoc Quynn Nguyen med henvisning til et kontrolbesøg den 13. marts, hvor der også var problemer med virksomhedens egenkontrol.

Den gang var der ikke dokumenteret egenkontrol i en periode fra august 2017 til kontroltidspunktet. Ved den lejlighed slap Nybøl Grill men en indskærpelse - en slags løftet pegefinger samt meldingen om, at der ville komme et opfølgende gebyrbelagt besøg.

Det besøg fandt sted en lille måned senere. Der var alt i orden, men henover sommeren og efteråret var den altså gal igen.

Egenkontrol er et krav

Alle fødevarevirksomheder skal have egenkontrol, men der er meget stor forskel på, hvor omfattende den skal være. Det afhænger blandt andet, hvilke varer virksomheden sælger, om den selv fremstiller varerne eller blot videresælger færdigpakkede varer for en anden virksomhed.

Nogle steder er det nødvendigt at holde ekstra øje og skrive ned for at være sikker på, at der er styr på fødevaresikkerheden. Disse områder kaldes kritiske kontrolpunkter. Det er for eksempel ved opvarmning og nedkøling af fødevarer eller temperaturkontrol ved opbevaring.Som virksomhed skal man kunne gøre rede for, at der er styr på egenkontrollen. De gode arbejdsgange skal der kunne gøres rede for mundtligt. For de kritiske kontrolpunkter er det nødvendigt med skriftlig dokumentation for egenkontrollen.

Grillbar får sur smiley og bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce