Gråstenerne sagde farvel til deres skohandler

Mange mennesker deriblandt tidligere medarbejder Connie Veng kiggede lørdag forbi Lillian og Torben Rasmussen for at sige farvel. Foto: Claus Thorsted

Gråstenerne sagde farvel til deres skohandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange stamkunder kiggede forbi, da Torben Rasmussen efter 35 år med butik i Ulsnæs Centret, lørdag holdt sidste åbningsdag.

Gråsten: Lørdag formiddag sagde skohandler Torben Rasmussen farvel og tak. I butikken i Ulsnæs Centret var der både mad og drikke til de mange stamkunder, som kiggede forbi en sidste gang.

- Det er da vemodigt - en mærkelig fornemmelse, men jeg kommer godt herfra. Det var en svær beslutning i sin tid, men da jeg først havde taget den, var jeg glad, siger skohandleren, der til sommer runder de 60 år.

Om kort tid bliver hans butik revet ned for at give plads til et nyt sundhedshus. Han kunne have flyttet butikken over på den anden side af gaden, men havde ikke lyst på grund af alderen. Torben vil i stedet finde et nyt arbejde.

- Jeg synes, det er en klog beslutning. Også med konkurrencen fra SuperBrugsen og internettet, selvom det da begynder at blive trist med alt det gamle, der lukker, siger Arne Petersen, som har været kunde i alle 35 år Rasmussen Sko har eksisteret.

- Torben har altid været flink og venlig. Jeg var altid forbi og hilse på ham, når jeg handlede i centret. Nu bliver jeg nødt til at køre til Sønderborg, når jeg skal købe mine træsko. Det er jeg altså lidt træt af, siger den 78-årige gråstener.

Torben har altid været flink og venlig. Jeg var altid forbi og hilse på ham, når jeg handlede i centret. Nu bliver jeg nødt til at køre til Sønderborg, når jeg skal købe mine træsko. Det er jeg altså lidt træt af.
Arne Petersen, stamkunde i Rasmussen Sko
78-årige Arne Petersen har været kunde i alle de 35 år Rasmussen Sko i Gråsten har eksisteret. Foto: Claus Thorsted
78-årige Arne Petersen har været kunde i alle de 35 år Rasmussen Sko i Gråsten har eksisteret. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Mere tid til familien

Torben har siden barnsben været en del af branchen. Forældrene havde skobutik i Padborg, hvor han blev udlært. I 1982 åbnede han sammen med dem forretningen i Gråsten for nogle år senere at blive eneejer.

- Man kunne ikke få sig en bedre arbejdsplads med masser af godhed og gæstfrihed, Jeg kan godt forstå Torben, selvom det er lidt vemodigt, siger Connie Veng, som i små 20 år var ansat i skohandlen i Gråsten. Hun var forbi med en flot buket blomster.

Alle årene har hustruen Lillian Rasmussen hjulpet til, når der var ekstra meget at se til.

- Det er alene hans beslutning at stoppe, men jeg synes, det er en klog beslutning. Når han har det godt, så har jeg det også godt. Jeg glæder mig da til, at have ham lidt mere hjemme. Der kan være han nu en gang imellem kan smøre madpakke til mig eller lave frokost, siger hun.

Gråstenerne sagde farvel til deres skohandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce