Fyrede 39 ansatte i oktober: Nu hyrer Landbrugsstyrelsen vikarer

I oktober blev 11 fyret hos Landbrugsstyrelsens afdeling i Augustenborg. Nu kommer der vikarer. Foto: Claus Thorsted

Fyrede 39 ansatte i oktober: Nu hyrer Landbrugsstyrelsen vikarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I oktober skar Landbrugsstyrelsen 72 stillinger væk, og 39 ansatte blev fyret. Nu må styrelsen ansætte vikarer for at nå arbejdet. Logikken mangler, mener HK.

Augustenborg: Blot en måned efter at Landbrugsstyrelsen fjernede 72 stillinger som en del af en større millionbesparelse, må styrelsen nu ansætte 20-25 personer for at nå arbejdet.

Hovedparten af dem skal ifølge Avisen.dk være vikarer.

Formand for HK Stat i Sydjylland, Annette Godsvig Laursen, undrer sig over situationen:

- Jeg mener, at det er uanstændigt over for medarbejderne, at man så kort tid efter en fyringsrunde nu må ansætte vikarer, siger hun.

I oktober skar Landbrugsstyrelsen 72 stillinger væk, og i alt 39 blev fyret. 11 blev afskediget i Augustenborg og fem i Tønder, mens afdelingen i København også blev ramt.

Fyringerne kommer blot to år efter, at Landbrugsstyrelsen udflyttede 376 medarbejdere til Als, og frem mod 2022 skal 18 procent af budgettet skæres væk i styrelsen.

Annette Godsvig Laursen er utilfreds med håndteringen over for de ansatte:

- Jeg forstår ikke logikken i, at man først fyrer, og så bagefter bliver klar over, at der mangler folk til at lave arbejdet, siger hun.

Det vidner om, at man fra ministeriets side har en møgsag.
Benny Engelbrecht (S)
Landbrugsstyrelsen hyrer vikarer efter fyringsrunde
Landbrugsstyrelsen skal frem mod 2022 spare 18 procent af budgettet, heraf 70 millioner kroner i 2019. Besparelserne kommer få år efter, at styrelsen udflyttede 376 medarbejdere fra København til Augustenborg. 72 stillinger skal skæres væk, og 39 medarbejdere er blevet fyret i oktober.Avisen.dk skriver, at Landbrugsstyrelsen skal bruge 20-25 nye ansatte til en taskforce for at nå arbejdet. Hovedparten skal ifølge styrelsen være vikarer, hvilket vækker kritik.

Vikarer til taskforce

Ifølge Avisen.dk skal de nyansatte hos Landbrugsstyrelsen begynde til januar og være med i en taskforce, som er nedsat til at "nedbringe antallet af sager om udbetaling af støtte til danske landmænd".

Folketingspolitikeren Benny Engelbrecht (S) kalder det en møgsag:

- Jeg synes, at det er et forfærdeligt signal at sende over for medarbejdere, både de fyrede og de fremtidige ansøgere, der skulle have lyst til at arbejde hos styrelsen, at man en måned efter en fyringsrunde laver nye opslag. Det giver ikke mening, siger Benny Engelbrecht, der er valgt i Sønderborg.

Han vil lægge et pres over for Miljø- og Fødevareministeriet til at give et svar.

- Det vidner om, at man fra ministeriets side har en møgsag, siger han.

Chef for landbrugsstyrelsens HR-afdeling, Dorte Appel, forklarer i en mail til JV om årsagen til merarbejdet:

- Det er en opgave, der rammer skævt oven i besparelser og faldende bevillinger. Det medgiver jeg. Men det er desværre nødvendigt. Derfor nedsætter vi en taskforce, hvor vi primært vil udlåne medarbejdere fra andre enheder i styrelsen, og supplere med vikarer i en begrænset periode, skriver hun og nævner, at pengene til vikarer er fundet fra driftsmidler.

Fyrede 39 ansatte i oktober: Nu hyrer Landbrugsstyrelsen vikarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce